BlackBerry Playbook ar putea rula aplicatii pentru Android OS

Cei de la BGR au obtinut informatii de la surse din interiorul companiei RIM care sustin ca viitoarele smartphone-uri/tablete produse de companie ar putea rula aplicatii pentru Android OS. Se pare ca RIM cauta metode de a implementa “masini virtuale java” – a se intelege un sistem care sa ruleze aplicatii Java – in sistemul de operare al tabletelor si smartphone-urilor sale. Desigur ca pe piata exista mai multe tipuri de astfel de “masini virtuale” si RIM ar prefera sa foloseasca un anumit model numit Dalvik care este folosit si de Android OS pentru a rula aplicatii.

Here is the big news: we have been told RIM is very much considering the Dalvik virtual machine, and we ultimately expect the company to chose Dalvik. If that sounds familiar to you, it’s because it’s the same VM that the Android OS uses, and it would allow RIM’s PlayBook and other QNX devices to run just about any application built for the Android platform.

Conform celor de la BGR exista 2 scenarii pentru intreaga situatie : unul in care BlackBerry ar dezvolta singura o metoda de a rula aplicatii Android pe dispozitivele sale; si o alta in care RIM si Google ar colabora pentru a implementa un sistem care sa permita rularea aplicatiilor Android. Daca RIM va decide sa implementeze un asemenea sistem pe PlayBook sau smartphone-uri BlackBerry atunci exista mari sanse ca, compania sa isi recapete cota de piata pierduta in fata iPhone si iOS. Mi-a placut de la bun inceput modul in care functioneaza BlackBerry Playbook iar daca RIM, insa ce se prefigureaza acum ar putea fi imboldul care i-ar convinge pe multi sa nu achizitioneze o tableta iPad in favoarea uneia produse de RIM.