comex sparge masura de securitate implementata de ASLR, antid0te o repara dupa jailbreak

V-am spus astazi ca, comex a reusit sa gaseasca o metoda de a sparge masurile de securitate implementate de Apple in iOS 4.3 folosind standardul ASLR si MuscleNerd vine acum sa confirme acest lucru. Spargerea acestor masuri de securitate practic inlatura protectia oferita de implementarea lor, adica jailbreakerii nu ar trebui sa beneficieze de ASLR. Totusi comex si Dev Team lucreaza cu dezvoltatorul solutiei antid0te pentru a reimplementa standardul ASLR dupa jailbreak astfel incat sistemul de operare sa fie securizat la loc dupa ce este initial spart prin jailbreak. Antid0te era programul acela care promitea sa implementeze ASLR in iDevice-urile care au jailbreak, dar care pana la urma nu a mai fost lansat.

So, se pare ca iOS 4.3 nu a produs prea multe dificultati pentru jailbreakeri desi are ASLR implementat. Ramane acum sa vedem cate dintre aceste vorbe se vor traduce in lansarea unor solutii de jailbreak. Pe masura ce apar noutati va voi anunta.

18 COMENTARII

  1. Sunt niste mincinosi ordinari cum pot sa vorbeasca asa cand ei nu pot sa faca jailbreak 4.2.1(va spun eu ca nu au nimic sau nu au reusit sal faca daca reusiau atunci era disponibil javre ordinare)

  2. au solutia dar e greu sa o dezvolte nu e chiar asa ushor sa faci prog cu tot compatibil si etc.. nu e ushor de scos.. chiar daca ei spar mereu sistemul…. si is curios necunoscatori.. dc manca atat din gura cand ei nu is in stare sa sparga o parola de la windows…login…

  3. Doamnee… bai fratilor… o sa scoata JB.Eu bag mana in foc ca au si nu il scot ca maine – poimaine apare 4.3 si iar dobitocii fac update si plang pe aici. Daca nu ai chef sa astepti go buy a unlocked si JB poti face, chiar si thetered aia e , e ok.

    Daca ai pus mana pe un iphone 3,4 ff ieftin..etc locked etc si nu te poti folosi , nu e vina lor. Doar ganditi va ca este timpul lor petrecut pt ca noi sa avem JB… asa cum e el amart thetered..este!

  4. CoSSmiN…. Is,is,is analfabet ce esti poate vrei sa te invat eu cum poti sparge parole de Windows.Scuzama Zaone dar nu mai suport.

  5. .Tot ne mint ca o sa ne dea jailbreak ,asa e nu sunt obligati e munca lor dar sa nu mai promita si sa dea date eronate si dupaia isi mai cere si scuze .Imi place de Geohot mai bine ca el tace ne da jailbreak sau nu, e treaba lui dar tace .

  6. alin ushor dc te agiti atat pt un fapt atat de nesimnificativ… geohotz e cu orgoliul sau si gandeste divers fatza de ceilaltzi.. daca esti smecher si esti oki nu astepta jb si unlok cumpara unlok si daca esti smecher de ai bani de iphone (sau il iei ca cocalari la abonament) cumpara aplicatii frate.. si vezi ca eu nu prea dau comentarii pe aici ca nu am dc sa ma cert… eu cand mi-am luat iphone special pt chestia asta…mi-am facut pre pay… si tin sa zic ca am luat 3g unlocked cu bani in mana si bani nu is de la mama si de la tata.. e bine unori sa dai la sapa muncesc de mic si-mi castig existentza si-mi fac mofturile..!!! so.. nu o lua razna du-te si tu pe camp daca nu te simti prea bine… baiatu lu tata !!

  7. oricum polemicile sunt in zadar.
    prefer sa citesc comenturi destepte, decat discutii fara sens.

    ca idee si mie mi se pare ciudat ca tot amana solutia de JB….

  8. @ CoSSmiN
    “daca esti smecher si esti oki nu astepta jb si unlok cumpara unlok”

    Dacă vrei şi poţi oferă-mi tu unul pentru AT&T.
    Numeşte preţul.
    Sau gândeşte înainte sa pui pe toţi în aceeaşi oală.

  9. … interesanta discutia dintre musculos si neamtzu de ion1c… idee e ca se poate face jb si cu aslr-ul implementat acuma dar nu prea vor sa vb pana nu vad ios 4.3 lansat… asa ca avem de asteptat … in continuare

  10. mei fratilor, nu v-ati prins ca asta-i un film telenovelă??? unii plang cand aud aceste vesti, altii râd, altii se supara, altii le vine sa dea cu iPhone-ul de pamant :D, iar altii se cearta…….dar in final: toti or sa fie uniti si-o sa traiasca pan la adanci batranetzi: iPhone cu Jailbreak si cu Unlock.
    THE END

  11. @ Alin te rog dute si stergete la gura ! Nu m am referit la tine dar cu ocazia asta.. aia e! 🙂

    Vezi ca ti curge pamant din buzunare… doamnee… 🙂 se apuca parlitu asta sa vb aici cik sparge el parole :))) moamma CIOROGARLAA :))) “cum poti sparge parole de Windows”

    esti pardaf.. 🙂

  12. odin nu astept nici jb nici unlock:)) am unlock cumparat de la mistermusic se cheama magazinul.. din italia si nu am asteptat si nici nu astept si cand mi-am cumparat iphone nici nu stiam de jb si etc..:) mi-am cumparat pt ca mi-a plakut si stiam ca au o mojila de aplicati nu sunt smecher sunt om normal muncesc fff mult si imi satisfac fitzele 🙂 si mereu ma gandesk la ziua de maine si cum sa ma aranjez mai bine nu ma arunc ca inecatu si mi se rupe fac cum pot si-mi cumpar ce pot:)

  13. O fi găsit comex o hibă în implementarea inițială a ASLR, care foarte probabil nu va mai fi în versiunea finală a iOS 4.3, și atunci vom auzi iar de amânări și certuri despre JB.

    Și chiar în cazul puțin probabil că Apple nu va scoate eroarea din ASLR în 4.3 și apare în sfârșit fantomatica soluție de JB, o va face în iOS 5 peste doar câteva luni, deci Dev Team va fi iar tentată să aștepte lansarea următoarei versiuni de iOS, la care va veni cel târziu în toamnă un update (5.1 sau 5.2), apoi altul iarna și în primăvară altul pentru iPad și așa trec anii … de așteptări.