Nokia pierde teren in fata iOS si Android, ar putea produce telefoane ce ruleaza aplicatii Android

Astazi Nokia a prezentat rezultatele financiare pentru Q4 2010 si din pacate pentru actionarii companiei finlandeze rezultatele au fost mult sub asteptari. Nokia a obtinut incasari de doar 12..7 miliarde de euro, din care 745 milioane de euro profit, cu peste 20% mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Noul CEO al companiei, Stephen Elop(fost membru al conducerii Microsoft) a declarat ca Nokia trace printr-o perioada dificila si are de depasit cateva obstacole in viitorul apropiat. Din pacate declaratia CEO-ului Nokia a avut un efect negativ asupra actiunilor companiei care au inregistrat o scadere de 8.2% pe piata bursiera.

“Nokia faces some significant challenges in our competitiveness and our execution,” Elop said in the company’s earnings statement today. “The industry changed and now it’s time for Nokia to change faster.”

Nokia a pierdut o buna parte din cota sa de piata in fata iOS si Android iar unele zvonuri recente indica faptul ca, compania ar putea permite rularea aplicatiilor Android pe terminalele sale. Ovi Store nu are indeajus de multe aplicatii pentru a fi atractiv iar developerii se orienteaza catre AppStore sau Android Market, magazine mature cu sute de mii de aplicatii si sute de milioane de potentiali clienti. Din pacate Nokia este in deriva de cativa ani si eu personal sper ca acest gigant sa reuseasca sa scoata un produs cu adevarat inovator pe piata pentru a ramane competitiva si pe segmentul high-end.