Apple – \”cel mai dorit brand\” din lume?

4

Publicatia online Fortune Magazine prezinta rezultatele unui studiu facut recent de o firma de publicitate care a intervievat 17.000 de persoane din diferite tari de pe glob in legatura cu brandurile preferate.Brandul Apple impreuna cu “subsidiarele” iPhone, iPad, etc au iesit pe locul 1 dintr-un total de 100 de branduri, insa compania nu a iesit pe locul 1 la clasamentul general ci in clasamentele pe subcategorii. Apple a iesit pe locul 1 in doar cateva subcategorii, insa in altele companii precum Google, Microsoft, BMW sau altele au iesit in topul preferintelor celor intervievati.

The headline for Apple (AAPL) investors is that Apple and its various brands (iPhone, iPad, etc.) came in No. 1 out of 100 in the survey of 17,000 people around the world. No huge surprise. What’s more surprising, at least to me, is where and among whom it wasn’t No. 1.

For example, Apple was the most desired brand only among the subgroups the report categorized as “cool hunters” and “badge wearers.”

In tari importante precum SUA, Germania sau China Apple a fost intrecuta de branduri precum BMW, Trader Joe’s sau World Wildfire fund iar asta spune multe despre modul in care oamenii percep imaginea companiei in momentul de fata. Studiul a fost facut de firma de advertising M&C Saatchi.