Apple pierde teren pe piata tablet PC-urilor in fata tabletelor Android

In luna septembrie a anului 2010, pe piata tablet pc-urilor Apple avea o cota de piata de 95%, tabletele Android acaparand doar 2.3% din piata la nivel global. Din septembrie si pana acum a aparut Samsung Galaxy Tab iar in viitorul apropiat alte tablete Android vor intra pe piata. In doar 3 luni Apple a pierdut 18% din cota sa de piata in fata tabletelor Android a caror cota de piata a crescut de aproape 10 ori. Vanzarile de tablete Android au crescut de la 100.000 de unitati pe sfert de an la 2.1 milioane, unitati tableta Samsung Galaxy Tab fiind “motorul” acestei cresteri care va continua si in lunile ce vor urma.

“The Samsung Galaxy Tab was the main driver of Android success,” said Neil Mawston, director at Strategy Analytics. “Tablet makers like Android because of its perceived low cost and an accompanying range of compelling media services such as YouTube and Google Maps.” In November, Samsung revealed that sales of the Galaxy Tab had reached 600,000 in the first month of availability. Last week, Samsung announced that it had sold 2 million tablets in the fourth quarter.

Desi Apple a vandut de 3 ori mai multe tablete decat concurenta, iata ca totusi a reusit sa piarda o buna parte din cota sa de piata. Motorola XOOM, BlackBerry PlayBook sau Toshiba Tablet vor fi competitori seriosi pentru iPad 2 si Apple se va regasi in curand intr-o lupta inechitabila impotriva unei intregi platforme cu zeci de produse. iPad a avut un start spectaculos pentru ca era cea mai buna si cam singura tableta utilizabila de pe piata, insa iPad 2 s-ar putea sa nu mai fie chiar atat de bine primita daca Apple nu va reusi sa implementeze cateva functii care nu se regasesc in noile tablete Android.

Ce parere aveti, va avea iPad 2 acelasi succes?

UPDATE: Citit acest articol, informatiile prezentate mai sus nu sunt de actualitate.