Prima Pagina Android Jocurile pentru PSP ar putea fi portate si pe iOS

Jocurile pentru PSP ar putea fi portate si pe iOS

Saptamana trecuta Sony a prezentat lumii intregi Sony PlayStation 2 si impreuna cu el a anuntat lansarea unei platforme pentru gaming care ar putea permite dezvoltatorilor sa porteze jocuri de pe PSP pe iOS si Windows. PlayStation Suite este numele noii platforme si cei de la Sony se gandesc serios sa ajute dezvoltatorii sa porteze jocurile de pe PSP pe Android, pentru inceput, insa iOS si Windows sunt deasemenea luate in calcul. Sony estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an ar trebui sa apara primele jocuri pentru Android insa vor fi disponibile numai pe smartphone-uri(pentru inceput) si probabil prin intermediul unui emulator.

“There are a variety of OSes,” said Hirai. “But we’re focusing first on Android. There’s also Windows, iOS and so forth, but we don’t have the resources to make it compatible with everything from the start.”

Portarea acestor jocuri pe iOS ar aduce venituri considerabile pentru cei de la Sony, insa exista o mica-mare problema, Apple. E greu de crezut ca, compania din Cupertino va permite instalarea unui emulator pentru jocuri portate de pe PSP. Sony va construi o platforma prin care va vinde aceste jocuri iar AppStore-ul nu va permite o aplicatie prin care oamenii sa achizitioneze continut din magazinul de aplicatii al altei companii. Singurul mod prin care Sony ar putea lansa jocuri portate de pe PSP in AppStore ar fi prin impartirea profitului cu Apple.

 • Share it please!

 • Cosmin2310

  Zaone esti dragut sa mai umbli si tu putin la reguli? Vreau sa postez un comentariu si imi spune ca am folosit un cuvant interzis si deci nu vad ceva interzis in ceea ce vreau sa postez.Multumesc mult

 • Mitza

  Stati voi linistiti ca nu o sa vedeti voi God of War sau alte titluri first party pe iPhone. O sa primiti Final Fantasy VII si mai mult jocuri de ps1 . Iphone nu are suficiente butoane pentru a te juca jocuri de psp. Majoritatea jocurilor folosesc doua d-pad-uri un analog stick si 2 butoane L-R ce nu cred ca pot fi portate pe ecranul mic al iphone-ului. Vad mai degraba solutia accesibila pentru iPad

 • Volt

  @zaone este vorba despre jocuri de ps1 in nici un caz jocuri de psp.

 • ninjaboy

  vrei sa spui ca prezentat sony playstation portable 2 ca ps2 a si expirat de mult