iPhone 4 CDMA, antena noua, imbunatatita si chip GPS nou

Aseara v-am spus ca noul iPhone 4 CDMA facut de Apple pentru Verizon are un nou chip baseband care ar fi putut permite folosirea sa atat pe retele GSM cat si pe retele CDMA. Cu acest nou chip am putea folosi terminalul aproape oriunde in lume, insa pentru modelul iPhone 4 Apple a limitat functionalitatea doar la retele CDMA. Chipul baseband nu este singura noutate a versiunii CDMA a iPhone 4 pentru ca iSuppli a descoperit ca dispozitivul are un nou model de antena. De fapt  vorbim despre un nou design ce are o noua antena dubla sau “dual-antenna design” cum il numesc cei de la iSuppli si conform lor aceasta noua antena impreuna cu modificarile aduse structurii externe a terminalului imbunatatesc receptia semnalului. Dupa toata povestea de vara trecuta cu Antennagate se pare ca Apple a decis sa faca pasi importanti spre rezolvarea problemei.

iSuppli this week posted “early results” of its teardown of Apple’s new CDMA iPhone 4. The market research company found that while Apple retained the fundamental integrated antenna and enclosure design for the CDMA variant of the iPhone 4, the new CDMA version “employs a dual-antenna design that takes advantage of antenna diversity to improve reception.

Mai mult decat atat, Apple a renuntat la clasicul chip GPS preferand sa il foloseasca pe cel integrat in noul chip baseband Qualcomm MDM6600. Deci pe langa capacitatea de a folosi terminalul in retele CDMA/GSM si cresterea ratei de transfer pana la 14.4 Mbps, acest nou chip are si GPS integrat. Va fi extrem de interesant de vazut cum va decide Apple sa foloseasca acest chip in iPad 2 sau iPhone 5 si probabil multi dintre utilizatori spera ca urmatorul iPhone sa permita folosirea in retele GSM si CDMA.