Nokia incaseaza miliarde de dolari pentru a produce terminale cu Windows Phone 7

Credeati ca Nokia a aceptat fara prea multe “comentarii” sa renunte la Symbian si sa implementeze Windows Phone 7 in terminalele proprii? Daca da atunci ati gresit amarnic deoarece CEO-ul Nokia Stephen Elop a declarat in cadrul unei conferinte desfasurate la Mobile World Conference 2011 ca Microsoft va plati cateva miliarde de dolari catre Nokia pentru lansarea unor smartphone-uri cu Windows Phone 7. Toata lumea a criticat decizia celor de la Nokia insa pentru Stephen Elop a contat cel mai mult presiunea actionarilor si intr-un efort de a ii linisti a decis sa divulge motivul principal pentru care a fost incheiat acest parteneriat intre Nokia si Microsoft.

BARCELONA, Spain — Nokia will get billions of dollars from Microsoft to ditch its current smartphone software in favor of Windows Phone 7, Nokia CEO Stephen Elop said Sunday, defending the deal. On Sunday, a day ahead of the start of the Mobile World Congress cellphone trade show in Barcelona, Elop told the media, analysts and industry players that apart from the benefits of the alliance laid out Friday, Microsoft is paying Nokia billions of dollars to switch to Windows Phone 7. “This is something I don’t think was completely explained,” said Elop, who until September was president of Microsoft’s Business division.

Aparent Nokia a avut oferte si de la Google care a incercat sa ii convinga sa foloseasca Android in smartphone-urile proprii, insa era imposibil ca un fost presedinte al diviziei Business al Microsoft sa aleaga Google in locul fostei sale companii. Nokia a pierdut 14 procente la bursa, a pierdut cateva puncte si la capitolul imagine insa va castiga miliarde de dolari in urmatorii ani, bani de care are disperata nevoie avand in vedere ca profiturile semestriale au scazut an dupa an.

11 COMENTARII

  1. Daca stam sa ne gandim nu e chiar atat de rau un nokia cu wm7.Sa fim seriosi,m-am uitat la un filmulet pe engadget prezentand samsung galaxy s2 si desi are dualcore,1gb ram,se misca infect.
    Androidul inca e un sistem de operare neoptimizat calumea asa ca ar mai fi de munca,deocamdata fiind departe de stabilitatea ios-ului.
    Personal mi se parea o mare scula un nokia cu webOS,dar poate sunt eu nebun.

  2. Păi doar miliardele i-au putut convinge pe finlandezi să adopte WP7, fără această compensație grasă n-ar fi riscat să se complice cu această platformă încă imatură și primitivă.