Prima Pagina Apple Nu va exista iPhone Nano, iPhone 5 ar putea fi mai ieftin

Nu va exista iPhone Nano, iPhone 5 ar putea fi mai ieftin

New York Times a publicat in cursul serii trecute un articol in care explica o parte dintre zvonurile aparute in ultima vreme in legatura cu iPhone Nano dar si strategia pe care compania o va aborda anul acesta. Conform unor informatii oferite de persoane apropiate companiei, iPhone Nano nu va exista vreodata, Apple cautand solutii sa micsoreze actualul pret al iPhone-ului in locul dezvoltarii unuia de dimensiuni reduse. Apple nu doreste sa fabrice terminale iPhone mici deoarece s-ar crea o fragmentare in cadrul aplicatiilor disponibile pentru iDevice-uri, adica dezvoltatorii vor trebui sa isi adapteze aplicatiile pentru a functiona pe 3 rezolutii diferite. Mai mult decat atat, un iPhone nano ar fi greu de utilizat iar asta nu se potriveste cu filosofia Apple.

Apple’s engineers are currently focused on finishing the next version of the iPhone, which is likely to be similar in size to the current iPhone 4, said one of the people. The person said Apple was not planning to introduce a smaller iPhone any time soon. Analysts expect the new iPhone to be ready this summer. Another person who is in direct contact with Apple also said that the company would not make a smaller iPhone at this time, in part because a smaller device would not necessarily be much cheaper to manufacture and because it would be more difficult to operate. More important, a phone with a smaller screen would force many developers to rewrite their apps, which Apple wants to avoid, the person said.

Apple are de asemenea in plan o modificare a componentelor folosite in terminalele iPhone totul in ideea de a reduce costurile cu fabricatia si pretul final al dispozitivului. Folosirea unor componente “mai ieftine” ar reduce foarte mult costurile de productie dar ar avea cel mai probabil si un impact negativ asupra calitatii terminalelor. Nu se stiu deocamdata prea multe detalii despre aceasta teorie, insa personal nu cred ca Apple va folosi componente de calitate dubioasa in ideea de a reduce pretul dispozitivelor.

Compania lucreaza la un nou sistem de comenzi vocale care ar permite clientilor sai sa opereze terminalul fara a il atinge. Aici se vorbeste despre un sistem de scriere dupa dictare, probabil unul pentru deschiderea aplicatiilor si cautari pe internet, practic un sistem asemanator cu cel existent pe Android acum. Apple intentioneaza totodata sa ofere unele servicii ale MobileMe gratuit pentru clientii sai deoarece actualul serviciu este scump, nu este chiar atat de “cautat” si competitorii ofera deja servicii similare gratuite clientilor proprii.

As part of its effort to find new customers for the iPhone, Apple plans to make it easier to operate the device through voice commands, removing an obstacle for people who do not like using a virtual keyboard, said another person with knowledge of Apple’s plans. Apple is also considering changing internal components of the device to bring costs down. “Although the innards of the phone, including memory size or camera quality, could change to offer a less expensive model, the size of the device would not vary,” said the person, who has worked on multiple versions of the device.

In final vom afla abia la vara cate dintre aceste zvonuri sunt adevarate.

 • Share it please!

 • B06DAN

  Cand apare ipad2???? ca a trecut mai bine de 1 an

 • Ky

  Zaone e un articol in libertatea in care zice ca steve jobs mai are de trait 6 saptamani… stii ceva????

 • symbianfreak

  “…daca dezvoltatorii vor trebui sa isi adapteze aplicatiile pentru a functiona pe 3 rezolutii diferite.”

  Hmm…daca ar fi baieti destepti, ar face aplicatiile alea sa se extinda/micsoreze dinamic si atunci nu ar mai avea nevoie de 3 versiuni diferite ci de una singura. Cu alte cuvinte, faci imaginile la rezolutie maxima (ca sa se vada bine pe 640×960 cat are iPhone 4), le faci svg (Scalable Vector Graphics), si nu mai ai griji pentru celelalte elemente de fundal pentru ca alea se vor extinde oricum atat cat permite rezolutia device-ului. In ceea ce priveste rezolutiile mai mici, din moment ce imaginile sunt svg, se vor scala automat in functie de dimensiunile ecranului si se vor vedea foarte bine.

  Acuma, nu stiu daca iOS stie de svg… Daca nu…asta ar fi o chestie buna de implementat in urmatoarele versiuni.

  Daca iPhone 5 o sa arate ca in imaginea din postul tau, zaone…mmmm, yummy phone. 🙂 Arata foarte bine (parerea mea).

 • Gabi

  normal ca ar putea fi mai ieftin, daca ar mai scadea din profit, si ar vinde de dublul pretului de fabricatie ar fi pe la 400 de dolari, iar daca vor renunta la ecranul retina si vor trece la amoled vor putea vinde la 400 ramanand cu un profit bun

 • @symbianfreak: Mai mult ca sigur au discutat si ei procedura asta si a existat un motiv bun pentru nefolosirea sa. Poate in viitor o vor face, defapt sunt sigur ca o vor face pentru ca nu pot tine la infinit ecranul atat de mic.

 • Mihai_rt

  Care ecran mic ?

 • care competitori ofera servicii similare Mobileme gratis??

 • Ionut

  @symbianfreak ai drepatre … iphonu din poza arata mmmm :)) e si parerea mea 😉

 • Pingback: iPhone Nano si-ar putea face aparitia pe piata in anul 2012 | iDevice.ro()