Confesiunile unui angajat Apple

Stim cu totii cat de stricte sunt politicile companiei Apple cu privire la informatiile referitoare la modul in care se desfasoara activitatea intr-un Apple Store sau cu privire la lansarea unor viitoare produse. Un angajat al companiei rupe tacerea si povesteste pentru un site din SUA cum se desfasoara in mod norma lucrurile intr-unul dintre magazinele Apple. Dupa cum stiati deja, angajatii nu au voie sa vorbeasca absolut deloc despre viitoare produse altfel ar putea fi concediati, trebuie sa urmareasca toate keynote-urile Apple si desigur nu sunt informati in legatura cu viitore produse. Angajatul explica faptul ca oamenii care vand efectiv produsele in magazine nu afla nimic pana in ziua keynote-ului, insa dupa aceea sunt intens pregatiti pentru vanzarile lor. Aparent Apple isi incurajeaza angajatii sa munceasca in afara orelor de program, ii plateste foarte bine pentru asta iar in zilele lansarii unor produse noi are grija ca toti oamenii sa fie in cea mai buna forma.

Pe site sunt detaliati si clientii obisnuiti ai unui magazin, cei care vin, urla si zbiara pentru a li se inlocui dispozitivele, cei care vin si incearca sa cumpere produse cu carti de credit furate sau cei care suna la telefon si incep sa vorbeasca despre problemele personale. In ceea ce priveste persoanele care intra in mod normal intr-un Apple Store si folosesc produsele expuse, angajatul explica: faptul ca s-a intamplat de cateva ori sa vina vagabonzi care sa faca chat-uri live(desi nu vad cu cine ar putea face), faptul ca unii vin dau muzica tare si incep sa danseze plus cine stie ce se mai intamplat pe acolo.

A lot of teenagers come in and use Photo Booth and then ask us how to upload their shots to Facebook. A lot of homeless people come in and do live webcasts. Those are fine. Then we have some really scary homeless people who come in and listen to death metal really loudly on the Bose speakers. My favorites are the teenagers who play Britney Spears really loud and start dancing. Not many people use the computers to access porn, but a lot of people change the languages on them. And it isn’t easy for us to figure out how to switch it back from Korean or Russian!

Nu stiu cat de adevarate sunt informatiile prezentate, insa in mare se potrivesc, cu absolut tot ce s-a spus pana acum despre magazinele Apple si modul in care sunt tratati angajatii. Povestea completa o puteti citi aici si va recomand sa o faceti.