Prima Pagina aplicatii Video: Prezentarea Mission Control si LaunchPad pentru Mac OS X Lion

Video: Prezentarea Mission Control si LaunchPad pentru Mac OS X Lion

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UC4cguWNFlg[/youtube]

Mission Control si LaunchPad sunt unele dintre cele mai importante noutati implementate de Apple in Mac OS X Lion deoarece vor schimba modul in care interactionam cu aplicatiile instalate in Mac-uri. Mission Control este o interfata expose care ne arata toate aplicatiile deschise in background si puteti vedea in imaginea de mai sus cat de utila si simpla este aceasta interfata. Practic aveti in ecran aranjate toate aplicatiile voastre, sunt sortate astfel incat sa stiti ce e acolo, sunt usor de redeschis si arata mult mai bine decat pe orice alt sistem de operare. Interfata este “imprumutata” din expose-ul implementat in iOS de diverse tweak-uri din Cydia, Apple aducandu-si desigur aportul propriu.

LaunchPad este un fel de Springboard pentru Mac OS X deoarece afiseaza toate aplicatiile din Mac-ul nostru in foldere pe pagini, exact asa cum apar ele in iOS. Puteti naviga printre pagini pentru a gasi aplicatia dorita, o puteti deschide la fel ca in iOS deci veti fi familiarizati deja cu modul de lucru. Apple incearca sa apropie cat mai mult cele 2 sisteme de operare si acest lucru e binevenit deoarece exista multi utilizatori de iDevices, cresterea cea mai mare este acolo si cand un posesor de iPhone, iPad sau iPod Touch isi va achizitiona un Mac va gasi un sistem de operare similar cu cel cu care s-a obisnuit.

  • Share it please pentru cei interesati!

  • Tigris Regalis

    “Interfata este “imprumutata” din expose-ul implementat in iOS de diverse tweak-uri din Cydia” – ROFL! Ce a fost mai întâi, oul sau găina?

    Dacă ai fi deschis un Mac, ai fi constatat că hackerii din Cydia nu au făcut decât să reimplementeze Exposé (care există în Mac OS X de aproape un deceniu) în iOS, de unde Apple îl eliminase inițial pentru că iOS nu avea la început multitasking (atunci au apărut primele astfel de tweak-uri din Cydia), iar ulterior a găsit o implementare mai practică pentru ecranul mic (comparativ cu Mac) al terminalelor mobile.

    Mission Control grupează ferestrele în funcție de aplicații și oferă acces la desktop-urile virtuale (Spaces, full screen apps) și la Dashboard (unde sunt grupate widgets) din aceeași interfață, în rest se bazează pe funcția Exposé care există deja în Mac OS X.