Prima Pagina jailbreak Sony impreuna cu politia germana trec la perchezitionarea caselor hackerilor consolei PlayStation...

Sony impreuna cu politia germana trec la perchezitionarea caselor hackerilor consolei PlayStation 3

Credeati ca Sony va lasa hackerii sa isi faca de cap cu consolele Playstation 3 ? Credeati ca procesul intentat impotriva lui geohot in SUA nu va da nastere unor masuri similare in Europa sau pe alte continente? Imi pare rau sa va anunt dar iata ca Sony nu se lasa pana nu trage la raspundere toti hackerii care exploateaza sistemul de operare pentru PS3. Ultima victima a companiei este un hacker cunoscut cu nickname-ul graf_chokolo a carui casa din Germana a fost perchezitionata de politia germana la cererea companiei Sony. Desigur ca a fost obtinuta o hotarare judecatoreasca, dar un reprezentant al Sony impreuna cu politia germana au intrat in casa hackerului si au confiscat toate echipamentele informatice.

“Guys, SONY was today at my home with police and got all my stuff and accounts. So be careful from now on.”

Hackerul a reusit sa isi uploadeze pe internet intreaga baza de date cu exploit-uri si documentatia pentru folosirea lor, insa la scurt timp dupa publicarea link-urilor catre ea a primit o o scrisoare din partea unui avocat al companiei Sony prin care i se cere stergerea respectivei baze de date de pe internet. In cazul in care va refuza sa faca acest lucru Sony il va actiona in instanta cerand compensatii ce insumeaza 1 milion de euro.

Sincer sa fiu Sony duce lucrurile mult prea departe, a reactionat mult mai dur decat Apple sau Microsoft in fata acestei situatii si nu stiu daca ceea ce fac acest hackeri este atat de grav incat sa se recurga la perchezitii domiciliare si cererea unor compensatii exagerat de mari.

  • Share it please!

  • Este incredibil ce se poate intampla cu procedura pe care Sony o manifesta ? Acum ce va urma oare ? Perchezitia tututor celor care detin un PS3 cu jb ? Incredibil totodata ce legi pot exista in afara si cat de usor se poate “viola” patrimoniul unei persoane ! Eu la povestea asta am gasit ca inlocuitor pot zice in gluma art 248 C.Pen :)) !

  • Pingback: Viitorul jailbreak-ului pentru iDevices()

  • Volt

    e logic ce se intampla,sony din cate stiu eu pierde la fiecare consola ps3 bani,nu fac profit din vanzarea lor,fac profit in schimb prin intermediul jocurilor vandute”modare=>scade vanzarea jocurilor=>sony pierde bani”indiferent de nr. de console vandute(adica na chestia cu modarea m-a facut si pe mine sa imi iau un ps3 sa il incerc)
    in schimb apple castiga in jur de 300-400$ per idevice vandut logic ca le convine,mai ales ca putina lume foloseste installous-marea sursa de piratare

  • Sa se mute in Romania hackerii

  • Pai sa scoata PS4 si sa fie multumiti ca au rezistat atitia ani fara sa fie piratati