iPad 2 – marea dezamagire

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VFC2_-oLMHc&tracker=False[/youtube]

Daca ati citit articolul meu despre review-urile facute tabletei iPad 2 pana acum atunci stiti deja ca marea dezamagire, a tuturor celor care au testat tableta e, e reprezentata de calitatea slaba a camerelor incluse de Apple. iPad 2 are camere aproape identice cu ele ale iPod Touch 4G si spune aproape identice deoarece, calitatea pozelor/clipurilor video inregistrate cu iPad 2 sunt de o calitate usor mai slaba. Probabil multa lume va fi la fel de dezamagita de camere dupa ce va achizitiona tableta, insa conteaza oare atat de mult camerele? Sunt sigur ca Apple a inclus camera frontala special pentru FaceTime si pe cea din spate doar pentru a oferi oamenilor o camera avand in vedere ca toate celelalate tablete au asa ceva. In viata reala e foarte putin probabil sa folositi atat de des camera din spate avand in vedere ca aveti o tableta destul de mare in maini si manuirea ei nu e chiar atat de usoara. Eu unul consider ca aceste camere sunt indeajuns de bune pentru o tableta, nu vad necesitatea implementarii unei camere de 8 megapixeli pe care nu o veti folosi aproape deloc.

Pe langa informatia despre camere, am aflat ca iPad 2 are 512 MB RAM, exact ca iPhone 4 si am observat ca multa lume este nemultumita de acest aspect. Ganditi-va ca nu conteaza cat chiar atat de mult cat RAM are tableta ci cum stie sistemul sa foloseasca acea cantitare de RAM. iOS este foarte bine optimizat si pana acum iPhone 4 s-a descurcat foarte bine cu rularea aplicatiilor si deschiderea paginilor web cu 512 MB RAM deci iPad 2 nu va avea performante mai slabe, mai ales ca are un procesor dual-core de 1 Ghz.

15 COMENTARII

  1. Singurul – ar fi fost sa aiba tot 256 ram cum se zvonea.
    1 gb ram probabil doar scurtau viata bateriei sau mareau pretul tabletei.
    512 ram sunt arhisuficienti. Cand o aplicatie intra in background nu mai foloseste resurse iar daca sunt prea multe si sistemul are nevoie de memorie,os-ul elibereaza memorie inchizand aplicatiile din background (prioritate au cele ce utilizeaza mai mult ram).
    Abia astept data de 25 martie sa o pot comanda din Franta.
    Camerele ma intereseaza foarte putin,pentru Facetime si atat. Pentru poze am DSLR 🙂

  2. Nu au nici o relevanta camerele ca sunt doar pentru face” ca nu o sa iesi afara cu ditamai magauaia sa faci poze. Di punctul meu de vedere marea majoritate a celor care isi vor cumpara Ipad 2 (adica si io 🙂 au Iphone 4

  3. Ramul poate nu va fi o problema, pentru ca stie cum sa il foloseasca, insa camerele daca tot le-au pus acolo, trebuiau sa fie de cea mai buna calitate. mult mai buna decat a celorlalte tablete sau decat la I4. Pentru ca este un produs Apple, care se vrea premium, nu chinezarie. Rusine! 😛 Rusine Stevie 😛

  4. Daca era vorba de alta tableta etichetati aceste lucruri ca fiind niste minusuri majore , dar avand in vedere ca e vorba de ipadul celor de la apple ‘ne multumim’ cu 2 camere puse pe device in bataie de joc , si doar 512 rami (in timp ce standardul tinde sa devina 1 gb) hai frate ma lasati alta tableta o desfintati pana acuma , apropo la anul cand or sa lanseze ipad 3 (si or sa puna 1 gb/ram memorie si zic eu vor mari rezolutia displayului , ceea ce puteau sa faca de acuma) ce o veti mai ridica in slavi .
    Raman la parerea ca ipad 2 e o rusine la adresa consumatorului , pana nu apare ipad 3 si vor face noi ‘revolutii tehnologice’ prin implementarea unui ecran la o rezolutie mai mare , mai multi rami , port hdmi , si implementarea flashului pe ipad (ceea ce puteau face de acuma doar avem un ‘fenomenal’ procesor dual core nu !!!!!!) si va merita cumparat .
    Terminati-va frate cu idolatrizarea asta de 2 lei , nu zic ca apple nu face produse bune dar de aici pana la a purta ochelari de cal e cale lunga ………………….

  5. Singura chestie care nu imi place la Ipad2 este lipsa flashului. Ganditi-va ca nu totdeauna flash inseamna reclama . Daca vrei de ex sa te uiti pe niste pagini de prezentare (de ex la alea auto), nu o sa poti vedea nimic. Si atunci toata partea frumoasa cu navigarea pe net se cam duce pe apa sambetei. In rest totul e super .

  6. cum ar fi sa scoti repede tableta din ghiozdan/rucsac/geanta (din buzunar nu poti) sa surprinzi un moment magic :))))) nu are rost camera la tableta (exceptie facetime). Si sunt aproape sigur ca cei care vor cumpara ( si eu ) nu vor avea nevoie de camera ! Ori ai i4 ori o camera performanta pt ca nu cred ca nu iti permiti sa iti cumperi din moment ce iti iei ipad2 ( cei care fac poze nu isi cumpara tableta ) ! ciao. Apropo vali, iati xoom ca are camera mai buna lasa-ne pe noi astia mai putini profesionisti sa ne luam ipad2 !

  7. @Blitzkrieg: Ai vazut ce au spus mai toti despre tablete Android? Chiar si cu atat hardware sunt praf, muci, varza ca si perfomante. Au RAM cat cuprinde si habar nu au sa il foloseasca, faci ceva pe ele tablete cu Android si sistem de operare praf. Poti sa le bagi si 2 GB de RAM, poate asa vei intelege ceva din ele. Niciodata nu m-a interesat camera de 8 megapixeli pe o tableta, mi se pare o porcarie

  8. mai astia care zic ca 512 ram ajung sunteti masochisti,nu se pot tine mai mult de 3-4 pagini deschise in safari fara sa faca refresh cand vrei sa treci pe alta pagina.

  9. @Blitzkrieg: vorbesti in necunostinta de cauza.
    iOS administreaza perfect memoria ram,la ce concurenta este pe piata tabletelor ar fi riscat Apple sa puna pe device mai putina memorie ram decat are nevoie? Nu cred!
    512 ram in plus si 2 camere mai performante pe mine nu ma ajutau cu nimic,ram-ul e arhisuficient iar camere nu ma intereseaza,cum am mai spus am DSLR si am si iphone 4,nu stau sa fac poze cu tableta 🙂
    In schimb,512 ram + 2 camere performante ar fi marit pretul cu minim 100euro si nu mi-as fi dorit asta.

  10. Adrian nu ai inteles. Cu camerele care le-au pus pe ea nu mai e un produs premium, e o alta tableta care are minusuri…din pacate.

  11. Vreau sa va vad pe toti cei care sunt atat de porniti pe tablete cu camere performante, cate filme veti face cu ditamai tableta de 10″. Ca sa nu mai spun de @adrian, cand vei lua tableta in ghiozdan? Eu unul nu am scos decat de cateva ori ipad-ul in oras, mai ales daca am mai mers si cu un metrou…. De-abia scoti telefonul din buzunar sa te uiti pe ceva daramite sa scoti ipad 2 ul de 3000 de ron. La primul colt, uita-te bine la umbra care se apropie ca e unu care vrea sa ti-l suteasca. Nu suntem in reclame Apple unde din 30 de insi intr-un autobuz 10 au ipad sau o tableta in general(daca sunteti Apple hateri).

    Camera mai buna nu-si avea rostul in iPad 2 (@zaone nu-mi place titlul :))), 512 ram sunt arhisuficienti si pentru viitorul iOS 5. Pe 4.3 te descurci mai mult decat bine cu 256.

    Nu vad unde e marea dezamagire …. Voi ati inebunit sa cereti rezolutie Retina display pe ipad??? Pai nici pe desktop nu se foloseste rezolutia aia. E HUGE!!! I-ar fi trebuit 15 baterii sa o sustina timp de 10 ore. Nici urmatorul ipad nu cred ca o va avea.

  12. Corect, nu contează cantitatea de RAM, dacă merge brici cu 512MB, foarte bine. Camerele au fost de la început anunțate ca fiind pentru FaceTime, o tabletă are altă destinație decât o cameră foto.

    Iar cu Flash, lăsați-o mai moale, că Adobe tot nu a reușit să-l scoată din stadiul beta, tot nasol se mișcă și doar ne-am lămurit că va fi abandonat până și de Adobe, care mai nou produce soft de convertire din Flash în HTML5, deci e clar că Flash rămâne în trecut, uitat într-un beta perpetuu.

  13. @mariusr22

    “Nu vad unde e marea dezamagire …. Voi ati inebunit sa cereti rezolutie Retina display pe ipad??? Pai nici pe desktop nu se foloseste rezolutia aia. E HUGE!!! I-ar fi trebuit 15 baterii sa o sustina timp de 10 ore.”

    Marius, nu cred ca are nicio legatura numarul de pixeli/inch (rezolutia) cu autonomia. Are legatura, eventual, cu puterea de procesare a cipului video si de aici…da, ar putea rezulta o scadere in autonomie. De asemenea, ar putea avea legatura cu luminozitatea ecranului… Dar rezolutia nu e direct proportionala cu autonomia. In plus…s-au inventat de ceva vreme display-urile OLED (cu update-urile AMOLED, Super AMOLED si Super AMOLED Plus) care, by definition, consuma mult mai putin decat un display normal (backlit TFT). De ce nu implementeaza Apple un display de genul asta, nu stiu. In ceea ce priveste camera…pe mine nu ma mai mira nimic… Dupa a mea umila parere, pana acum, Apple nu a reusit sa scoata nici macar un singur device complet si perfect din toate punctele de vedere. Nu ma judecati gresit. E doar opinia mea. E politica lor, n-am nimic de zis dar…ma rog, avand in vedere concurenta (si nu vreau sa dau nume) si faptul ca pretul cerut nu e chiar la indemana oricui…te astepti la ceva mai bun si, ceva mai aproape de perfect.
    Da, e adevarat ca nu e aparat foto. Da, e adevarat ca e mai mult pentru Facetime decat pentru alte chestii dar, really now, daca tot faci un apel video sau vrei sa-i trimiti cuiva o poza din casa, nu vrei si tu sa se vada bine? Nu de alta, dar nu e ca si cum ai putea sa iti trimiti prin Bluetooth de pe Iphone sau alte device-uri cu camera mai buna acea poza pentru ca, asa cum stim cu totii, lucrul asta nu se poate cu firmware-ul oferit de Apple si fara jailbrake.

    Si, ca ultim comentariu, pe PC 1024×768 se foloseste inca destul de des (dar nu la 132px/inch). In plus, daca pe Iphone 4/iPod Touch 4 au pus rezolutie de 640×960 pe un ecran de 3,5″ cu o densitate de 326ppi, de ce n-ar face aceeasi revolutie si pe iPad?