Jailbreak si unlock iOS 4.3 – tot ce trebuie sa stii

Dupa cum stiti deja, iOS 4.3 a fost lansat oficial in cursul serii trecute si foarte multi dintre voi se asteptau ca Dev Team sa lanseze deja solutii de jailbreak si unlock pentru aceasta noua versiune a iOS. V-am atentionat inca de luna trecuta ca acest lucru nu se va intampla atat de repede si am avut dreprate insa nu am putut prezice lucrurile anuntate de MuscleNerd aseara desi multi dintre voi le intuiserati deja. Am facut aseara un articol in care v-am prezentat tot ce a spus MuscleNerd important pentru persoanele care asteapta solutii de jailbreak si unlock insa voi relua astazi totul pentru fiecare dispozitiv in parte.

Solutie de jailbreak pentru iOS 4.3 nu exista, pentru versiunile anterioare de firmware gasiti tutoriale aici. Mai jos voi vorbi doar despre posibilitatea de a face unlock a.k.a. decodare.

Inainte de a incepe va spun ca puteti afla versiunea de baseband a terminalului vostru mergand in Settings>General>About>Modem firmware.

  • iPhone 4 – daca ai baseband 02.10.x, 03.10.x sau 04.10.x atunci nu poti face unlock pentru terminalul tau. Lansarea acestei solutii de jailbreak este prioritara insa deocamdata nu se stie cand va fi disponibila.
  • iPhone 3GS – daca ai bseband 05.14.x, 05.15.x sau 05.16.00 atunci nu poti face unlock pentru terminalul tau. Pentru baseband 05.14.x si 05.15.x exista o solutie de a face unlock prin instalarea unui baseband de iPad insa vei pierde posibilitatea de a folosi GPS-ul deci NU recomand aceasta solutie.
  • iPhone 3G – iOS 4.3 nu exista pentru iPhone 3G, insa daca ai baseband 05.14.x sau 05.15.x atunci se aplica situatia descrisa la iPhone 3GS.

Zilele trecute au aparut pe internet mai multe solutii de jailbreak pentru iOS 4.3, va recomand SA NU LE URMATI deoarece pe iOS 4.3 nu functioneaza mobilesubstrate si probabil o buna parte din aplicatiile din Cydia vor fi imposibil de utilizat. Nu se stie cand vom avea o solutie de tethered/untethered jailbreak pe iOS 4.3 insa pana o vom avea va recomand sa ramaneti la iOS 4.2.1.

O solutie de baseband downgrade pentru cei care au baseband de iPad pe iPhone 3G/3Gs va fi disponibila abia dupa lansarea solutiei de unlock pentru iPhone 4 deci veti avea de asteptat inca cel putin o luna/doua sau poate mai mult.

34 COMENTARII

  1. Daca va aparea vre-un unlock,acesta va fi prin iulie,dupa lansarea Iphone 5!Insa nici pentru atunci nu mai sper NIMIC!Eram si sunt in continuare sigur ca DeavTeam nu va scoate nimic,cat nici “Musculosu’ “!

  2. Si nici nu vom vedea vreo solutie de unthreted prea curand eu zic ca e un ko dat de apple prin simplu fapt ca nu pot rula mobilesubstrate,nu este imposibil dar e dea dreptul dureros de greu,iar in ceea ce priveste unlock,nu stiu de ce am presimtamantul acesta dar nu vom vedea nimik pana in iulie….sper sa ma insel,si tare asi dorii pt ca si eu stau cu telu codat….,o zi frumoasa tuturor:)

  3. Ba voi sunteti idioti? Voi nu intelegeti? Unlock will never be. Geohot a zis clar de la 4.1. Media understand it! Voi chir credeti ca in 6 luni nu se putea face ceva? Nu exista unlock si nici nu va mai fi pentru ios5. Se stie clar ca bb nedecodate sunt super encoded. Ei nu inteleg macar o linie de cod si voi credeti ca iese unlock in iunie? Iar iphone 5 iese in august. Romani idioti care iau telefoane de la tigani pe trrei tuciuri si o tigaie… Idioti oameni

  4. Ok olteanule, we got the point, daca vrei sa mai comentezi pe aici vorbeste frumos, daca nu poti sa ne scutesti de prezenta ta. Cand te exprimi in felul asta esti la fel de idiot precum aia pe care ii faci idioti.

  5. Zaone am si eu o intrebare daca nu te superi… ce inseamna tethered/untethered? si care e diferenta intre ele doua, ms, sper ca nu te deranjez !

  6. DC PWNED DACA NU AU SCOS NIMIC?
    SI CARE SUNT SANSELE SA IASA UNLOCK? SA STIU SI EU CE FAC..RASPUNDE TU ZAONE TE ROG,M-AM SATURAT SA AUD TOATE ABERATIILE “BOGATILOR”

  7. La un 3G cu bootloader 5.09 se poate face unlock? Am 3.1.2 cu bb 5.15. JB cu redsnow.
    Ultrasnow face unlock doar pana la 5.08. Daca pun baseband de iPad ce se intampla cu bootloaderul? Voi putea face unlock?

  8. Sincer si eu dupa cum am specificat stau cu el codat si il folosesc pe post de ipod,iar dupa cum lucrurile merg este CLAR,nu exista solutie de unlock si din pacate nici nu va fi prea curand pt ca acele coduri de care vb Olteanu,cu parere de rau nu stiu sa le citeasca macar,dar amite sa le injecteze vreun cod….iar cireasa de pe tort legat de ios 4.3 este ca nu pot fi rulate programe din Cydia(deoarece sunt pe mobilesubstrate,iar ios 4.3 numai permite acest lucru..,din cat cunosc eu,daca altcineva stie mai bine si gresesc sa ma atentioneze),singura solutie la frustrarile noastre este iPhone 5 in iulie din UK NEVERLOCKED cumparat cu 650e si gata…,sau de ce nu Android….

  9. @Alinutzzza: Tethered inseamna ca trebuie sa rulezi un program pentru a reporni telefonul daca il inchizi, untethered inseamna ca telefonul porneste normal.
    @mih_i: Citeste ce am explicat eu.

  10. tocmai ce am vb cu un user de pe okazii si mi-a cerut 70 de euro sa fac un i4 neverlocked codat pe vodafone UK..Cum pot sa fac cu plata ca sa am si yo o siguranta?care a mai facut tranzactii de genu’ va rog un sfat;)..ms

  11. Pana acum m-am abtinut de la comentarii pe tema asta dar acum chiar nu mai rezist! Oky am inteles nu sunt bani pt un neverlock dar va dau un sfat oameni buni! De ce nu dati telefoanele codate plus 100e si luati unele decodate? sau de ce nu faceti un unlock la operatorul pe care este codat ca tot in jurul a 100e se invarte? de cat timp stati cu ele in sertar ……100e nu e o avere pt nimeni!

  12. zaone pana apare decodarea pot sami scot iphone 4 cu 4.2.1 din stadiul de apel de urgenta,sa il pot folosi macar ca ipod,fara cartela operatorului ?

  13. Zaone @ inainte am avut facut jailbreak cu greenpoison si am zis ca in cazul ca apare decodarea “car e nu mai apare“sa am telefonul curat si mam lovit de problema cu simu …. cu care din cele 2 metode imi recomanzi sa fac jailbreak ca sa mi se activeze in itunes in windows ? mersi.

  14. AM SI EU O PROBLEMA VA ROG SA MA AJUTATI .. AM AVUT UN iphone 3gs si l-am dat .. mi-am luat un i4 de la orange din spania. Va merge cu cartelea mea de orange care am abonament la ei.. ??? Va multumesc

  15. La 3G(3gs) se poate downgrada basebandul 5.15 la 5.12 cu fuzzyband si printr-o operatiune de copiere manuala cu itfunbox a unui fisier 5.15.cert. Dar iti trebuie bootloader 5.08 ca sa mearga unlock cu ultrasn0w. La bootloader 5.09 nu merge ultrasnow. Zaone tu spui ca daca pun baseband de iPad imi merge unlock-ul cu ultrasnow chiar daca am boitloader 5.09? Sau se va modifica si versiunea astuia? Merci

  16. Salut, am cumparat un IPhone 3G de 8G cu versiunea 3.1.3 si Firmware modem 05.16.00 si am pe el Cyndia si Installous cred ca este facut cu Jailbreak merge sa instalez applicati si am bagat iGO sau Navigon si nu imi gaseste semnal la sateliti deloc.
    Astept o parere ce sa fac sa imi mearga GPS.

  17. Cred ca e 06.15.00 baseband-ul ala si din cauza lui nu prinzi semnal la sateliti. Nu vei prinde niciodata cu baseband-ul ala si nu poti remdia situatia nicicum.