Verizon si clientii – marii pierzatori al lansarii iPad 2

A devenit o obisnuitan ca sute de mii de oameni sa se aseze la cozi in fata magainzelor Apple in asteptarea lansarii unui produs nou, iar aceasta coada de 1200 de oameni din New York prezinta cat se poate de bine situatia. Apple a ales sa lanseze tableta iPad 2 in 18 modele diferite : Wi-Fi, GSM 3G + Wi-Fi si CDMA 3G + Wi-Fi.V-am spus ca iPad 2 s-a vandut atat de bine incat la cateva ore dupa deschiderea sesiunii de comenzi in Apple Store termenele de livrare ajunsesera de la 24 de ore la 2 – 3 saptamani. Situatia a fost identica si in magazine unde tabletele s-au vandut ca painea calda… dar nu toate.

Nevermind the efforts of the sales folk who were singing the virtues of the Verizon iPad 2. No one wanted it. And that makes you wonder whether the world (or the nation, to be accurate) really wants a Verizon iPhone 5.

iPad 2 GSM si Wi-Fi  a plecat de pe rafturi mai repede decat ajunsesera acolo din mainile angajatilor insa modelul 3G CDMA pentru Verizon a ramas. In foarte multe magazine Apple si magazine partenere, versiunea 3G CDMA a iPad 2 era inca disponibila dar nimeni nu o dorea. Apple a produs cateva sute de mii de modele 3G CDMA si o buna parte dintre ele au ramas pe rafturi in timp ce clienti care doreau modelul GSM au plecat acasa cu mana goala. Se pare ca Apple a calculat gresit cererea pentru iPad 2 in ceea ce priveste versiunea pentru Verizon si clientii au cel mai mult de pierdut avand in vedere ca verisunile Wi-Fi si 3G GSM nu mai sunt disponibile la nici un magazin din SUA.