iPhone 4 are o autonomie a bateriei aproape dubla fata de unele terminale Android

Cei de la cnet s-au gandit sa faca un test comparativ intre un iPhone 4 GSM, un iPhone 4 CDMA, un HTC MyTouch 4G, un Motorola Atrix 4G si un Samsung Nexus S, toate smartphone-uri de top. In test s-a verificat autonomia bateriei in ceea ce priveste rularea clipurilor video, autonomia bateriei in ceea ce priveste redarea de melodii, timpul necesar pentru pornirea terminalului si timpul necesar pentru incarcarea unei pagini web. In cazul autonomiei bateriei in ceea ce priveste rularea clipurilor video, iPhone 4 CDMA cu iOS 4.2.1 a iesit invingator, insa trebuie mentionat ca pe terminalele Android a rulat un film in format 720p iar pe iPhone acelasi film convertit in format mp4.

La redare audio, iPhone 4 CDMA sta mult mai bine chiar si decat iPhone 4 GSM avand o autonomie a bateriei cu 50% mai mare. Terminalele Android au performante extrem de slabe la acest capitol, HTC MyTouch 4G reusind sa “adune” doar 21 de ore de redare audio fata de iPhone 4 GSM cu 40 si iPhone 4 CDMA cu 67. In ceea ce priveste timpii de boot, HTC MyTouch 4G este cel mai rapid smartphone, reusind sa incarce sistemul de operare in doar 6 secunde. La incarcat pagini web smartphone-urile Android au iesit “in fata” insa iPhone 4 GSM cu iOS 4.3 a avut performante cu 20% mai bune decat terminalele cu iOS 4.2.1.

In concluzie, iPhone 4 CDMA pare a avea o autonomie a bateriei mult mai buna decat versiunea GSM si terminalele Android stau foarte prost la capitolul autonomie.