Prima Pagina Apple iPhone 4 are o autonomie a bateriei aproape dubla fata de unele...

iPhone 4 are o autonomie a bateriei aproape dubla fata de unele terminale Android

Cei de la cnet s-au gandit sa faca un test comparativ intre un iPhone 4 GSM, un iPhone 4 CDMA, un HTC MyTouch 4G, un Motorola Atrix 4G si un Samsung Nexus S, toate smartphone-uri de top. In test s-a verificat autonomia bateriei in ceea ce priveste rularea clipurilor video, autonomia bateriei in ceea ce priveste redarea de melodii, timpul necesar pentru pornirea terminalului si timpul necesar pentru incarcarea unei pagini web. In cazul autonomiei bateriei in ceea ce priveste rularea clipurilor video, iPhone 4 CDMA cu iOS 4.2.1 a iesit invingator, insa trebuie mentionat ca pe terminalele Android a rulat un film in format 720p iar pe iPhone acelasi film convertit in format mp4.

La redare audio, iPhone 4 CDMA sta mult mai bine chiar si decat iPhone 4 GSM avand o autonomie a bateriei cu 50% mai mare. Terminalele Android au performante extrem de slabe la acest capitol, HTC MyTouch 4G reusind sa “adune” doar 21 de ore de redare audio fata de iPhone 4 GSM cu 40 si iPhone 4 CDMA cu 67. In ceea ce priveste timpii de boot, HTC MyTouch 4G este cel mai rapid smartphone, reusind sa incarce sistemul de operare in doar 6 secunde. La incarcat pagini web smartphone-urile Android au iesit “in fata” insa iPhone 4 GSM cu iOS 4.3 a avut performante cu 20% mai bune decat terminalele cu iOS 4.2.1.

In concluzie, iPhone 4 CDMA pare a avea o autonomie a bateriei mult mai buna decat versiunea GSM si terminalele Android stau foarte prost la capitolul autonomie.

 • hahaahhahahahha

 • avut galaxy s…m-am reintors la prima dragoste celulara :)) iphone…4…
  din primele teste ma tine mult mai bine decat galaxy-ul..la fel cu toate consumabilele activate..push..gps…wifi..etc

 • Darthmaul

  Saracul singurul lucru superior.

 • addi

  Logan Diesel are o putere aproape dubla fata de unele masini pe benzina…

 • @ darthmaul: ce poftim?!
  you make me laugh

 • claudiu91

  nu prea sunt de aceeasi parere cu ce scrie mai sus… am iphone 4 de 3-4 luni si bateria m a dezamagit… am facut schimb cu un prieten de telefoane pentru 1 sapt… el avea un galaxy s… vreau sa spun ca am fost impresionat de galaxy… ma tinea 2 zile incarcat… fata de iphone 4 care daca il folosesc mai hard core ma tine incarcat pana la 7 seara… daca ar fi sa aleg intre galaxy si iphone as alege clar iphone… dar bateria este superioara la galaxy… am usage maxim de 4 30-5 ore… luminoazitate maxima push gps 3g… wi fi mai rar… la galaxy aveam usage de mult mai bun… folosesc softul 4.0.1… oricum nu cred ca 4.3 aduce o schimbare majora la autonomia bateriei

 • Tigris Regalis

  La GSM față de CDMA rămâne disponibilă funcția de telefonie și în timpul navigării pe net, deci consum mai mare.

  La Android, multitasking-ul neperformant permite irosirea multor resurse pentru aplicațiile din background, ceea ce se traduce în autonomie mai redusă. De aceea, scenariile individuale ale utilizatorilor nu sunt relevante pentru autonomia generală a dispozitivului, deoarece rularea Androidului cu puține aplicații pornite poate permite o autonomie mai mare decât la un iPhone cu utilizare intensă.