Apple dispusa sa plateasca mai mult pe ecrane touchscreen pentru a mentine activa productia de iDevice-uri

Dezastrul din Japonia creeaza mari probleme pentru Apple care acum se vede nevoita sa isi inlocuiasca unii furnizori de componente pentru a mentine activa productia de iDevice-uri. Desi unii parteneri ai Apple au indeajuns de multe componente pentru a continua productia pentru cateva saptamani, Apple pare a fi dispusa sa isi asigure serviciile unor furnizori de panouri touch din Taiwan. Apple ar fi dispusa sa plateasca preturi mai mari decat concurenta pentru a incheia contracte cu acest furnizori din si totul pentru ca anumite fabrici din Japonia au fost inchise si nu mai pot asigura necesarul de componente pentru productia de iDevice-uri.

In order to secure sufficient supply of touch panels used in the iPad and iPhone, Apple has talked with Taiwan-based makers, considering some room for them to hike quotes, according to these makers.

With Apple’s capacity, It is a reasonable strategy from Apple to allow suppliers to hike quotes, and it will be a great help to the overall supply chain, even just for the short term, but will increase pressure to other vendors for tablet PCs and smartphone, touch panel makers believed.

Apple acapareaza in momentul de fata aproximativ 60% din totalul panourilor touch produse in lume iar incheierea unor noi contracte cu alti furnizori ar putea genera probleme cu stocurile unor competitori ai companiei. LG, Motorola, HTC sunt producatori de smartphone-uri si tablete care s-ar putea trezi ca nu isi mai pot fabrica propriile produse daca Apple va reusi sa incheie conctacte noi cu unele companii care pana acum livrau panouri touch pentru alti producatori de terminale mobile.

Unii ar putea spune ca Apple va majora si preturile iDevice-urilor insa eu unul nu cred intr-o asemenea teorie avand in vedere ca Apple nu a luat niciodata o asemenea decizie in cei 4 ani de cand comercializeaza iDevice-uri pe piata.