Apple lucreaza la dezvoltarea unui nou sistem de navigare prin GPS

Se zvoneste de cateva luni ca Apple lucreaza intens la dezvoltarea unui nou sistem de navigare turn-by-turn folosind aplicatia Maps integrata in iOS. Zvonurile isi regasesc o confirmare intr-un nou anunt privind o noua slujba disponibila in echipa de ingineri ai Apple care se ocupa cu dezvoltarea aplicatiilor care folosesc GPS-ul integrat in iDevice-uri. Apple cauta un om inginer software ce are cunostinte avansate despre servicii de localizare prin GPS si care este dornic sa participe intr-un proiect menit sa modifice radical modul in care utilizam aplicatiile de acest gen din iOS.

The Maps team is looking for an exceptional developer to join us in our mission to radically improve how people interact with maps and location-based services.

Pentru utilizatorii de Android exista un sistem gratuit de turn-by-turn navigation implementat in aplicatia Maps a sistemului de operare dezvoltat de Google. Acum pentru iOS 5 ar putea exista un sistem asemanator daca Apple se va misca indeajuns de repede cu modificarile. Desi pentru americani ar fi extrem de util, un asemenea serviciu pentru romani ar fi derizoriu daca Google Maps vor sta la baza informatiilor pentru orientare.