Prima Pagina Apple Apple nu a blocat exploit-ul pentru iO 4.3.1 folosind la Pwn2Own

Apple nu a blocat exploit-ul pentru iO 4.3.1 folosind la Pwn2Own

Acum doar cateva minute renumitul expert in securitate informatica numit Charlie Miller a anuntat ca Apple nu a blocat in iOS 4.3.1 exploit-ul folosit de el pentru a face jailbreak unui iPhone 4. El sustine ca e ciudata atitudinea celor de la Apple avand in vedere ca in Mac OS X au blocat vulnerabilitatea folosita pentru a exploata browserul Safari. Charlie Miller a verificat vulnerabilitatea deci el acum ar putea oferi exploit-ul oricarei parti interesate sa faca o solutie de jailbreak.

Presupun ca Apple nu a aflat la timp de aceasta vulnerabilitate altfel ar fi dorit cu orice pret sa o blocheze avand in vedere ca asa face la fiecare versiune noua a iOS. Mai mult decat atat, blocarea acestei vulnerabilitati ar fi securizat si mai mult iOS-ul in fata hackerilor.

 • tinywings

  cu cat mai multe gauri pentru jailbreak si unlock in iOS cu atat mai bine

 • vlad

  sau poate li s.ai facut mila de hackeri, oricum fac o munca “excelenta” cu unlock-u si mai ales “”rapida””;))

 • garry

  ehe..hai dev-team..ce stiti? aveti mura in gura..sunteti in stare?

 • SA INTELEG CA LA 4.3.1 AR PUTEA FACE SI UNLOCK :)))) CE TARE AR FI SA SE POATA SA NE DUCEM TOTI DEODATA LA 4.3.1 CA SA AVEM UNLOCK SI CAND HOP NE IBLOCHEAZA APPLE PE TOTI TZEAPA ;)))))

 • Tigris Regalis

  Probabil vor închide exploit-ul imediat după ce va fi apărut noua soluție de JB, pentru a trimite munca hacker-ilor în derizoriu și a-i mai necăji nițel.

 • aLien

  @mihai… nu intalegi nimic… acea vulnerabilitate e pt jb… nu pt unlock

 • jezatheone

  mda, in mac os x blocheaza vulnerabilitatea dar in ios 4.3.1 care apare la 1 luna nu fac asta.
  e foarte ciudat si asta ma face sa cred ca acest lucru a fost lasat asa special de catre apple
  daca nu ar fi JB nu s- ar cumpara asa de multe idevice-uri e si asta o politica buna de vanzare

 • @jezatheone: si unlock-ul de ce nu-l permite Apple de vreme ce permite JB? Doar 10% din iDevice-uri ai Jb pe ele 😉 ! Iar Apple va bloca vulnerabilitatea asta cand va aparea unlock-ul printr-un update de firmware:)) ! Momentan nu au de ce a se impacienta 🙂

 • symbianfreak

  well…that’s…weird… good for us though. 🙂

  @zaone

  …folosit, nu “folosind”. si iOS, nu “iO”. stiu…oboseala. 🙂 no offence. nu o zic cu rautate.

 • Pingback: MuscleNerd - iOS 4.3.1 si iPad 2 exploatate de comex()

 • andrew

  apple are interes ca telefoanele sa poata fi folosite pe orice retea, ei fac lock doar ca sa fie fericiti operatorii de retele mobile, dar dpdv al apple daca exista unlock vor exista si mai multi clienti pentru marfa lor. ei se prefac ca lupta cu unlock-ul, dar in fapt sunt destul de pro.
  Eu in locul lor eram impotriva JB, care cu siguranta scade din profiturile appstore. unlock-ul doar creste vanzarile.

 • @andrew: Zi-mi cum faci unlock fara jailbreak.

 • andrew

  daca stiam asta eram mai celebru decat tot devteam la un loc 😀
  dar da, ai dreptate apple nu poate fi impotriva JB daca sustine pe ascuns unlock-ul

 • luckskywalker

  eu cred ca exista mult mai multe aparate jb decit 10%

 • Tigris Regalis

  @andrew, zaone: Păi se poate unlock și fără jailbreak, prin plata taxei de deblocare la operatorul care a activat terminalul. Într-adevăr, sunt și câțiva operatori care nu fac unlock nici contra cost (de ex. AT&T, veșnicul exemplu negativ în telefonia mobilă). Și apoi mai sunt și soluțiile gen Gevey SIM, ce-i drept cam dubioase pentru că abuzează cu nerușinare un serviciu destinat urgențelor, în dauna celor care se află într-adevăr în dificultate. Dar soluții unlock fără JB există!

 • Ei, noi vorbeam aici de solutii software pentru unlock.

 • Tigris Regalis

  @zaone: Plata taxei de deblocare conduce la declanșarea unui unlock prin software, după câte știu, mă îndoiesc că se desface fizic terminalul pentru a se înlocui o piesă în acest scop.

  Oricum, teoriile astea conspiraționiste cu intențiile ascunse ale Apple nu mi se pare că au acoperire în realitate, Apple are de câștigat atât cu blocarea terminalelor (vânzarea la preț subvenționat de operatori atrage mai mulți clienți pentru iPhone și AppStore), cât și cu AppStore, deci n-ar avea niciun rost să-și auto-saboteze aceste surse de venit permițând eludarea subvenției în dauna operatorilor sau piratarea aplicațiilor din AppStore în dauna dezvoltatorilor, deci în final Apple ar avea de pierdut dacă permite să-i fie afectați partenerii de afaceri.