Viitoarele iPod-uri ar putea functiona cu energie generata de inima umana

Ziarul britanic The Telegraph a scris un articol foarte interesant in care explica modul in care functioneaza o noua tehnologie care transforma in energie simple miscari ale corpului nostru. The Telegraph vorbeste despre niste experti in nanotehnologie care au dezvoltat un chip care transforma miscarile microscopice ale corpului nostru in energie ce ar putea fi folosita pentru mentinerea un functiune a unui iPod, spre exemplu. Aceste chip-uri folosesc nanogeneratoare pentru a genera energie din orice miscare a corpului nostru, fie ca vorbim despre o bataie a inimii, despre o piscatura sau despre simplul mers pe strada.

Dr Zhong Lin Wang, of Georgia Institute of Technology said: “This development represents a milestone toward producing portable electronics that can be powered by body movements without the use of batteries or electrical outlets.

“Our nanogenerators are poised to change lives in the future. Their potential is only limited by one’s imagination.”

Cercetatorii au deja fabricate cateva proptotipuri ale unor chipuri care au aceasta tehnologie implementata si se pare a ea functioneaza fara probleme. 5 astfel de micro-generatoare pot produce aproximativ 1 micro ampert la 3 volti, adica aproximativ acelasi nivel de energie produs de 2 baterii AAA. Descoperirea este intr-adevar remarcabila si ar putea insemna renuntarea totala la baterii sau la incarcatoare avand in vedere ca am putea genera indeajuns de multa energie pentru gadget-urile noastre din simplele miscari ale corpului.