Costul de productie al iPad 2 creste in urma dezastrului din Japonia

Dupa cum era de asteptat, Apple trebuie sa suporte acum cresterea pretului componentelor pentru tableta iPad 2 datorate cutremurelor din Japonia. Mai multi producatori  de componente pentru iDevices care au sediul in Japonia au fost fortati sa mareasca preturile pentru propriile produse in urma recentelor cutremure din Japonia. Pentru a mentine un flux constant de componente Apple a fost de acord sa plateasca un pret maimare pentru componente totul in ideea de a nu intrerupe productia de tablete iPad 2. Nimeni nu stie deocamdata cat anume trebuie sa plateasca Apple in plus insa presupun ca nu vorbim despre o majorare nesemnificativa.

Although Japan’s power brownout policy is seriously affecting the operations of Japan-based upstream component makers, causing related upstream components to see price rises, since Apple has agreed to absorb all the additional costs in exchange for smooth shipments, Apple’s upstream component suppliers, which purchase components from Japan, are expected to see their profitability undamaged in the short term, according to sources from upstream component makers.

In aceste conditii preturile tabletei iPad 2 vor ramane aceleasi pentru ca Apple are de unde plati noul cost al componentelor avand in vedere ca diferenta dintre costul de productie si costul de vanzare a unei tablete iPad 2 este destul de mare. Partenerii Apple vor ajunge sa produca nu mai putin de 4 milioane de tablete iPad 2 lunar incepand cu luna aprilie si se estimeaza ca productia va creste pana la jumatatea acestui an.