Prima Pagina Apple Vice-presedintele diviziei de marketing al Apple isi da demisia

Vice-presedintele diviziei de marketing al Apple isi da demisia

Allison Johnson este vice-presedinte al diviziei globale de marketing a companiei Apple inca din anul 2005 insa astazi au aparut zvonuri care anunta ca Allison ar dori sa demisioneze din functia detinuta la Apple. Se pare ca Allison Johnson ar dori sa deschida o firma de comunicare si PR impreuna cu un alt fost angajat al diviziei de PR a companiei Facebook. In ultimii ani Apple a fost creditata ca avand una dintre cele mai bune strategii de marketing din lume si dovada stau locul pe care companiei il ocupa in momentul de fata pe bursa americana dar si sutele de milioane de iDevice-uri vandute.

Allison Johnson, who has served as Apple’s vice president of worldwide marketing communications since 2005, is leaving the company, according to several sources.

The reason?

To co-found a new marketing and communications firm with another Silicon Valley communications luminary, Former Facebook PR exec Brandee Barker.

Desi pentru Apple e o lovitura grea, in mod sigur se va gasi un inlocuitor care sa faca o treaba poate chiar mai buna. Produsele celor de la Apple sunt foarte bune insa un produs bun este vandut si de o strategie de promovare buna iar 50% din popularitatea iDevice-urilor vine nu de la functii proprii ci de la strategia de promovare.

 • extraordinara strategie… d’aia au facut reclamele alea proaste in ultima vreme… if u don’t have and iPhone… u don’t have an iPhone

 • Alea da, sunt cele mai slabe din ultimii ani…

 • com

  De ce sunt slabe? Se folosesc de popul@ritatea iDevice-urilor pentru a persuada acei posibili cumparatori care au de ales intre un smartphone si un telefon obisnuit, pe de o parte, si intre iPhone si toate celelalte copii(“iphone killers”), pe de cealalta parte.
  Mie mi se pare ca e momentul potrivit pt o campanie de genul asta acum, cand apple are un avantaj imens in fata competitorilor prin AppStore. “There’s an app for that” incepe sa fie valabil si la Android, deci nu mai merge, iar ei scot foarte simplu in evidenta diferenta de calitate dintre cele doua categorii: iPhone si Restul.
  Apple a trecut de perioada in care erau “the underdog” si atrageau cumparatori facandu-i sa se identifice cu imaginea companiei.
  Reclamele nu trebuie neaparat sa ne placa, ci sa ne convinga.

 • @com, îți dau dreptate, nici mie nu prea mi-au plăcut, fiindcă au un aspect arogant astea din ultimul timp, însă e foarte atrăgător pentru un necunoscător: well, nimic nu-ți va substitui ce vei cumpăra în loc de un iPhone, so… ia-ți un iPhone! Iar de numărul mare de aplicații pentru Android, cine a avut de-a face cu ele, știe că marea majoritate a lor sunt prost realizate, grafică gen Windows XP și nu sunt atât de plăcute în utilizare precum marea majoritate a aplicațților din AppStore. Probabil modelele mai noi, cu ecran qHD de 540 x 960 pixeli vor schimba un pic aspectul lor, însă nu se compară cu Retina Display…