Ce implica un unlock pentru iPhone cu Gevey sau Rebel SimCard

Stiu ca sunt foarte multi printre voi care asteapta cu nerabdare sa isi decodeze terminalul iPhone 4 de cateva luni de zile. Stiu ca pana acum cei care se ocupa de aceste decodari au mintit cu nerusinare si dupa cum se prezinta situatia nu vor lansa absolut nimic pana dupa viitoarea versiune a iOS. In aceste conditii, am scris un articol in care va explicam solutiile pe care le aveti in momentul de fata daca aveti un terminal codat, insa pentru ca o decodare permanenta este scumpa sunt sigur ca multi vor renunta la ea. In aceasta idee va voi descrie experienta mea de acum 2 ani cu un iPhone 3G si o cartela Tornado SIM.

Daca ati avut iPhone 3G codat pe vreo retea straina in aceeasi perioada a anului dar de acum 2 ani atunci probabil stiti de cartelele de decodare aparute atunci, ultimele modele care functionau pe iPhone.  In acea perioada mi-am cumparat primul iPhone, un 3G achizitionat SH, codat pe o retea straina dar cu un Tornado SIM in el. Entuziasmul achizitionarii unui iPhone a fost curand umbrit de cartela Tornado SIM care din pacate imi facea mult mai multe probleme decat mi-as fi imaginat vreodata. Lasand la o parte gaura din cartela SIM(pe care a trebut sa o fac pentru a folosi Tornado SIM-ul) si faptul ca trebuia sa ma chinui sa scot sertarul SIM din telefon(am ajuns sa si rup unul), functia de telefonie a iPhone-ului meu nu se putea numi functie avand in vedere ca sporadic pierdeam semnal, nu ma putea suna lumea cand foloseam internetul, etc.

Ca nu ma putea suna lumea cand foloseam internetul era una, dar atunci cand treceam pe 3G nu puteam fi sunat absolut deloc dar puteam face apeluri fara probleme. Mai rau era cand pierdeam semnal si trebuia sa scot de tot cartela din el si sa o bag la loc altfel nu exista nici o sansa sa prind semnal. La un moment dat ajunsesem sa cred ca acea cartela va ceda de la atat scos/introdus in telefon. Tornado SIM a fost o exprienta pe care nu as mai repeta-o niciodata si as prefera sa nu imi cumpar un alt iPhone decat sa folosesc asa ceva in el. Nu promovez decodarea permanenta, insa sincer sa fiu acest gen de cartele creeaza enorm de multe probleme si cine a avut asa ceva in telefon poate sustine afirmatiile mele.

Daca aveti in plan achizitia unei asemenea cartele pregatiti-va pentru multi nervi, fluctuatii ale semnalului, perderea semnalului, imposibilitatea de a fi sunati, resetari dese ale terminalului, etc. Nu uitati ca Sherif Hashim a revenit la munca, deci poate poate va iesi o solutie de unlock candva.