Apple acapareaza 60% din totalul panourilor touchscreen produse la nivel global

Ieri am scris un articol in care va explicam faptul ca RIM ar fi fost nevoita sa amane lansarea BlackBerry Playbook datorita faptului ca Apple a cumparat o foarte mare parte dintre stocurile de panouri touchscreen disponibile pe piata. O nota informativa a unui analist de la Barrons ne informeaza ca in momentul de fata Apple ar acapara in jur de 60% din totalul panourilor touch produse la nivel global. Cifra este enorma daca stam sa ne gandim ca Apple nu e singurul producator de tablete sau smartphone-uri deci compania a incheiat niste parteneriate extrem de importante in ultimii ani.

Apple has already booked approximately 60% of the total available touch panel capacity. While some reports have stated that Apple will be facing component shortages for the iPad resulting from the Japanese earthquake, Hon Hai, Apple’s primary manufacturing source has stated that it does not expect any component shortages, and alternate suppliers have been lined up.

Pentru Apple situatia este excelenta insa pentru restul producatorilor s-ar putea sa apara probleme pentru productia anumitor terminale insa probabil putini vor fi afectati deoarece nimeni nu vinde atat de multe dispozitive cu touchscreen precum Apple. Nici Samsung, nici Nokia, nici HTC nu vand la fel de multe smartphone-uri sau tablete cu ecran touchscreen deci acest “monopol” al Apple nu va afecta pe nimeni.