Prima Pagina Apple Apple isi protejeaza interesele, angajeaza o firma de lobby

Apple isi protejeaza interesele, angajeaza o firma de lobby

Desi pana acum oficialii companiei Apple nu au aratat prea multa initiativa in angajarea unei firme de lobby, iata ca Apple intentioneaza sa isi protejeze interesele la Washington in fata guvernului american. Compania a incheiat un contract cu una dintre cele mai prestigioase firme de lobby din SUA, Fierce, Isakowitz & Blalock. Contractul a fost incheiat in luna februarie a acestui an si se pare ca principalul scop este de a mai reduce recenta atentie negativa pe care Apple o primeste din partea unor agentii guvernamentale americane cu privire la politicile sale prind AppStore-ul sau restrictiile din iOS.

Apple s-a dezvoltat enorm de mult in ultimii 4 ani ajungand sa aiba o capitalizare bursiera de peste 300 de miliarde de dolari iar o asemenea companie are nevoie de oameni care sa ii sustina interesele in guvernul american si in Congres. Probabil in curand vom vedea informatii despre un contract incheiat si cu o firma europeana de renume care va apara Apple in fata Comisiei Europene si in Parlamentul European.

  • Tigris Regalis

    Haha, nu are cum să angajeze pe cineva pentru lobby la instituțiile UE, pentru că în Europa practicile de lobby = corupție (vezi nu mai departe de scandalul Severin, care se referea tocmai la disponibilitatea europarlamentarilor față de practicile de lobby, hulite în sistemul politic european, care nu admite amestecul economicului în politic, după cum se vede chiar în RO, unde legăturile unui politician cu vreun agent economic sunt rău văzute și energic înfierate).