Apple blocheaza in iOS 4.3.2 exploit-ul descoperit la Pwn2Own

La concursul Pwn2Own de luna trecuta Charlie Miller, un cunoscut expert in securitate, a prezentat un exploit pentru iPhone 4 cu ajutorul caruia a reusit sa castige concursul de hacking. Pe vremea aceea se credea ca acest exploit ar putea fi folosit pentru o viitoare solutie de jailbreak insa iata ca Apple ar fi blocat acest exploit in iOS 4.3.2 lansat acum aproape 2 zile. Exploit-ul descoperit de el permitea un userland jailbreak insa daca ramanea activ atunci poate ar fi functionat pentru a face jailbreak terminalelor iPhone dupa ce ar fi aparut iOS 5 sau poate ar fi functionat pentru iPad 2.

Deocamdata Charlie Miller nu a putut confirma 100% sigur ca exploit-ul a fost blocat.

3 COMENTARII

  1. incet incet dev_team si restul pierd teren in fata celor de la apple ptr.ca au cam ramas in urma si s-au lenevit in ceea ce inseamna jailbreak si unlock nu se stie de ce si au pierdut interesul sau doar apple lea gasit punctul slab si au intarit sistemul de securitate al ios-ului drept este ca vom asisita treptat la o involutie in ceea ce inseamna jailbreak si unlock cred ca cam asta le-a fost celor care au facut de atatia ani jailbreak si unlock si au tinut pasul cu noile sistme ,asta doar daca nu vor aparea alti noi hackeri mult mai smart,asta e tind sa cred ca o data lansat ios5 sar termina cu jailbreak-ul si de unlockul nu mai zic ….

  2. Inca 🙂 …! Vor mai scoate pana in iunie inca un update de ipsw si iar se vor chinui sa descopere un exploit ! Pentru Apple este usor sa scoate firmware , pentru astia e greu de gasit exploitul ! Ce sa mai zic de unlock ca de la 4.1 le-a pus capacul :))) ! Sper ca povestea asta sa nu aiba acelasi deznodamant ca unlock-ul !