Prima Pagina Noutati Samsung intentioneaza sa lanseze primele procesoare dual-core de 2 Ghz pentru terminale...

Samsung intentioneaza sa lanseze primele procesoare dual-core de 2 Ghz pentru terminale mobile anul viitor

Desi anul acesta s-au facut abia primii pasi spre adoptarea procesoarelor dual-core in smartphone-uri si tablete, iata ca Samsung intentioneaza sa aduca pe piata anul viitor un procesor dual-core de 2 Ghz pentru terminale mobile. In prezent cele mai puternice procesoare dual-core pentru smartphone-uri si tablete sunt tactate la 1.2 Ghz, insa Samsung doreste sa schimbe aceasta situatie si sa lanseze procesoare cu frecventa mai mare chiar si decat a unor laptop-uri disponibile acum pe piata. Intentiile lor sunt mai mult decat interesante insa nu cred ca un asemenea procesor va fi implementat in vreun smartphone sau in vreo tableta in viitorul apropiat deoarece imi imaginez ca va avea preturi de fabricatie destul de mari.

“We are planning to release a 2Ghz dual core CPU-equipped smartphone by next year,” said a high-ranking official from the company. “This product will have the data processing capacities of a regular PC.”

Samsung is still developing the dual core CPU to be used in the smartphone. It is highly likely that it will be launched under the Exynos brand, a processor brand launched by the company in February.

Compania ARM are deasemenea in grafic proiectarea unor prototipuri capabile de a atinge aceleasi viteze insa deocamdata nici un anunt oficial nu s-a facut si nici informatii nu au venit de la membrii companiei. A avea un smartphone mai rapid decat un laptop ar putea deveni o moda in viitor insa trebuie sa pastram proportiile pentru ca totusi vorbim de dispozitive total diferite.

 • Pe mine ma intereseaza vanzarile ! Si sper sa nu fie telefonul de 5inch ecranul ca o dam deja in mini-tableta ! we shall se about that ….

 • Tigris Regalis

  La așa procesor probabil trebuie baterii de laptop ca să te țină măcar de dimineața până seara! Mi se pare cam utopic obiectivul pentru anul viitor, dar toți avem dreptul să visăm …

 • Mankid40

  +1!

 • Gabi

  perfect posibil, daca si ptr procesoarele mobile se aplica legea moore.
  Qualcomm a anuntat ptr 2012 procesoare dual core si quad core, incercand sa ajunga la 2,5 ghz, … „In smartphones and mobile computing, the latest devices are powered by Qualcomm and Nvidia chips. Qualcomm’s latest effort will offer 2.5Ghz per core and deliver better power performance. The chipsets will be single- dual- and quad-core versions with built in graphics and integrated LTE.
  Qualcomm said in a statement that its family of Snapdragon chips will support WiFi, GPS, Bluetooth, FM, near field communication (NFC) and stereoscopic 3D. Sampling for some of the latest Snapdragons will begin in the second quarter and stretch through early 2012.
  The headliner of the group is the new quad-core processor (APQ8064). This chip will arrive in early 2012”
  iar nvidia anunta ptr toamna acestui an procesoare quad core tegra 3

 • Victor Bulgar

  Da, e foarte posibil si, de fapt, spre asta si se indreapta… Daca e sa ne gandim ca acum doi ani parea absurd de puternic un procesor de 1GHz, acum un an 1GHz dual-core, de ce nu? Si atunci spuneam ca ele vor consuma prea rapid bateria, insa bateriile se fac din ce in ce mai mari, cred ca vor ajunge la limita de 2000mAh, mai mult ar fi prea mari, insa faptul ca tehnologiile noi permit consum mai redus la o putere de procesare mai mare, rezulta ca totul e posibil! Mai ales in industria tehnologiilor mobile, care se dezvolta cel mai rapid, cred eu, dintre toate genurile de activitati/industrii existente…