Samsung intentioneaza sa lanseze primele procesoare dual-core de 2 Ghz pentru terminale mobile anul viitor

Desi anul acesta s-au facut abia primii pasi spre adoptarea procesoarelor dual-core in smartphone-uri si tablete, iata ca Samsung intentioneaza sa aduca pe piata anul viitor un procesor dual-core de 2 Ghz pentru terminale mobile. In prezent cele mai puternice procesoare dual-core pentru smartphone-uri si tablete sunt tactate la 1.2 Ghz, insa Samsung doreste sa schimbe aceasta situatie si sa lanseze procesoare cu frecventa mai mare chiar si decat a unor laptop-uri disponibile acum pe piata. Intentiile lor sunt mai mult decat interesante insa nu cred ca un asemenea procesor va fi implementat in vreun smartphone sau in vreo tableta in viitorul apropiat deoarece imi imaginez ca va avea preturi de fabricatie destul de mari.

“We are planning to release a 2Ghz dual core CPU-equipped smartphone by next year,” said a high-ranking official from the company. “This product will have the data processing capacities of a regular PC.”

Samsung is still developing the dual core CPU to be used in the smartphone. It is highly likely that it will be launched under the Exynos brand, a processor brand launched by the company in February.

Compania ARM are deasemenea in grafic proiectarea unor prototipuri capabile de a atinge aceleasi viteze insa deocamdata nici un anunt oficial nu s-a facut si nici informatii nu au venit de la membrii companiei. A avea un smartphone mai rapid decat un laptop ar putea deveni o moda in viitor insa trebuie sa pastram proportiile pentru ca totusi vorbim de dispozitive total diferite.