Prima Pagina Apple iPhone 5 cu procesor A5 si camera de 8 megapixeli?

iPhone 5 cu procesor A5 si camera de 8 megapixeli?

Astazi a aparut un raport al unui analist din Taiwan care sustine ca viitorul iPhone 5 va avea un chip A5 precum iPad 2, o camera de 8 megapixeli si va fi disponibil incepand cu luna octombrie a anului 2011. Anul trecut Apple a ales sa implementeze chip-ul A4 din iPad 2 in iPhone 4 si iPod Touch 4G insa cu mici modificari, adica procesorul un a mai fost tactat la viteza de 1Ghz insa terminalele au avut cantitate dubla de RAM. Ma astept ca anul acesta Apple sa faca un lucru asemanator cu iPhone 5, adica un chip A5 usor sub-tactat insa cu 768/1GB RAM. O camera de 8 megapixeli capabila sa filmeze HD in format 1080p ar fi urmatorul pas logic pe care Apple trebuie sa il faca avand in vedere ca fiecare iPhone nou a avut o camera mai buna.

Partea a doua a zvonului se concentreaza pe lansarea din toamna a terminalului iPhone 5 si are in prim-plan dezastrul din Japonia care ar fi afectat partenerii Apple si ar fi obligat compania sa ia decizia amanarii lansarii. Terminalul iPhone 5 ar urma sa fie prezentat la conferinta din toamna cand ar urma sa si fie lansat atat in versiunea GSM cat si in versiunea CDMA. Apple va tine WWDC 2011 intre 6 – 10 iunie 2011 si speranta este ca atunci va fi prezentat iOS 5, Mac OS X Lion dar si noul iPhone 5. Toata lumea merge pe ideea unei lansari in toamna insa eu incerc sa ma mentin pe pozitii avand speranta ca Apple va prezenta si lansa iPhone 5 in vara asa cum face an dupa an.

 • andreybej

  Mai bine lasă să lanseze cand vor ei iPhone 5. Decât să se grăbească si sa aiba nu stiu ce defecte dupa aia mai bine amână până în iarnă lansarea nu? Avem iPhone 4 până atunci ce tot atata?! 🙂

 • Tigris Regalis

  Mai este cineva care crede într-o lansare a noului iPhone la vară?

  Partea interesantă a zvonului mi s-a părut noul baseband Qualcomm (inventatorul CDMA) care ar merge atât pentru GSM, cât și pentru CDMA, deci nu ar mai apărea versiuni separate de iPhone pentru GSM și Verizon.

 • Nemesis

  OZN frate

 • mih_i

  Strategia de marketing e facuta pt 2-3 ani si cuprinde o serie de lansari prestabilite de boardul Apple. Deci iPad2 in martie, iPhone5 (sau poate iPhone 4 LTE!!!) in iunie, AppleTV 2 cu noul serviciu de streaming si alte suprize.