187 de milioane de iDevice-uri vandute in 4 ani de existenta

V-am spus ieri ca Samsung nu se va lasa prea usor calcata in picioare de compania Apple si ca a intentat un proces prin care va chema Apple in judecata pentru a raspunde in fata unor acuzatii de plagiat. Practic Samsung acuza Apple ca a copiat un design al unui terminal Samsung antic, adica e un contraatac pe acelasi temei. In cererea de chemare in judecata, Samsung a prezentat cateva informatii foarte interesante cu privire la numarul de iDevice-uri vandute pana in prezent. Compania sustine ca pana in martie 2011 Apple ar fi vandut 108 milioane de terminale iPhone, 60 de milioane de iPod Touch-uri si 19 milioane de tablete iPad, totalizand 187 de milioane de iDevice-uri vandute in 4 ani.

The background section of Apple’s complaint has a couple interesting nuggets in it: Apple’s sold “over 60 million” iPod touches as of March 2011, which is the first time a specific number has ever been broken out for that device, and we’re also told that 108m iPhones and 19m iPads have been sold. What’s more, Apple spent more than $2 billion advertising the iPhone, iPod touch, and iPad during its fiscal years 2007 to 2010.

Apple nu a prezentat vreodata asemenea cifre privind vanzarile totale de iDevice-uri, mai ales despre iPod Touch care a fost inclus in intreaga linie de iPod-uri. Practic in 4 ani Apple a vandut 187 de milioane de terminale cu ecran touchscreen, cel mai mic pret pentru un asemenea terminal fiind de aproximativ 200$. Presupun ca nimeni de la Apple nu e prea bucuros de recentele dezvaluiri si consider ca e o miscare nu prea onorabila din partea celor de la Samsung dar desigur ca exista orgolii la mijloc si : everything’s fair in love and war.