Pe internet \”navigheaza\” mai multe tablete iPad decat calculatoare cu Linux

Probabil nu va asteptati la asa ceva nu? Adica in momentul de fata exista mai multe tablete iPad care acceseaza site-uri web decat exista calculatoare cu Linux instalat? Aparent da, numarul de persoane care acceseaza internetul folosind tablete iPad este mai mare decat numarul de persoane care acceseaza internetul de pe un calculator cu Linux. Desigur ca numarul de tablete iPad nu depaseste numarul de calculatoare cu Linux instalat insa cum Linuxul este folosit in general la servere pe care nu le foloseste nimeni drept calculator personal atunci datele de mai sus au o explicatie.

Informatiile vin de la site-ul StatCounter care monitorizeaza in jur de 3 milioane de site-uri web din intreaga lume. Linuxul nu e un sistem de operare accesibil oricarui tip de utilizator si e normal ca in acest gen de statistici Linuxul sa nu ocupe o pozitie fruntasa. Interesant este totusi faptul ca Windows-ul este prezent pe 82% dintre calculatoarele care navigheaza pe internet. Ingrijorator este ca Windows 7 abia depaseste Windows XP iar Microsoft are foarte mult de lucrat in acest domeniu deoarece se pare ca posesorii de Windows XP refuza sa renunte la antica versiune a sistemului de operare.

5 COMENTARII

  1. Nu, refuz sa cred asa ceva :). Chiar daca in general se foloseste pe servere, Linux-ul este folosit de foarte multi din SUA pe post de desktop. E ceva fishy la mijloc, ori si-a bagat coada Apple, ori sunt monitorizate mai multe site-uri care scriu despre Apple decat cele care au legatura cu Linux-ul.

    Iar la faza cu bosorogii care nu vor sa renunte la anticul XP, ridic mana cu mandrie :D. Inca il folosesc, ba mai mult, pe pc-ul/laptop-ul personal nu am avut Vista sau 7 instalat niciodata. Nu prea pot sa ma despart de el, desi de obicei incerc lucrurile noi imediat cum apar, m-am obisnuit prea mult cu el. Poate are legatura si cu faptul ca la principalele doua joburi ale mele in IT am folosit la greu XP-ul si pot sa spun ca ma descurc foarte bine pe segmentul meu.
    Dar numai pot sa-l tin mult, asa ca in saptamanile urmatoare ma arunc (de) la 7, fie ce-o fi :)).

  2. Daca l-ai pune pe roman sa dea bani pe sistemul de operare in momentul in care isi cumpara un laptop sunt convins ca am abea mai multe laptopuri cu linux