Apple investeste 11 miliarde de dolari asigurandu-si componente pentru iPad 2 si iPhone 5

Oficial dezastrul din Japonia nu a afectat Apple si capacitatea companiei de a produce milioane de iDevice-uri lunar nu a avut de suferit. Neoficial Apple a investit deja sume impresionante de bani pentr a se asigura ca are cu ce produce indeajuns de multe tablete iPad 2 si va investi mai mult pentru a se asigura ca va avea in continuare. Aparent Apple va folosi 11 miliarde din cele 66 disponibile pentru a incheia cateva contracte cu anumiti furnizori de componente pentru iPad 2 si poate iPhone 5.

Tim Cook a recunoscut in cadrul conferintei de saptamana trecuta pentru prezentarea rezultatelor financiare ca Apple ar fi dorit sa vanda de cel putin 2 ori mai multe tablete iPad 2 decat a reusit, deci o investitie in componente e logica. Apple face astfel de investitii strategice pentru a se asigura ca are un stoc constant de componente ieftine pentru iDevice-urile sale insa 11 miliarde de dolari reprezinta o cifra impresionanta chiar si pentru Apple. Se pare ca anumiti furnizori din Asia vor avea ocazia de a incasa o parte din acesti bani iar iPad 2 si iPhone 5 vor fi disponibile in cantitati suficiente in viitor.

Saptamana aceasta Apple va lansa iPad 2 in inca 13 tari si probabil stocurile vor fi din nou afectate insa pana la lansarea iPhone 5 totul ar trebui sa se “aseze” si magazinele probabil nu vor fi inconjurate de chinezi in cautare de iPad 2.