Apple este al doilea mare cumparator de componente microelectomecanice

Multumita iDevice-urilor producatorii de componente microelectromecanice au inregistrat o crestere substantiala in vanzari. Vorbim aici despre accelerometrul, giroscopul si microfoanele incluse in iDevice-urile lansate de catre Apple in ultimul an. iPhone 4 are un accelerometru, un giroscop, 2 microfoane iar iPod Touch 4G si iPad 2 au aproape aceleasi componente. Producatorii acestor componente au inregistrat comenzi substantiale de la compania Apple care a ajuns acum pe locul 2 in topul cumparatorilor de componente microelectromecanice.

Much of the appeal of these products lies in their sophisticated user interfaces, which rely heavily on MEMS sensors, specifically accelerometers, gyroscopes and microphones. This caused Apple’s purchasing to boom in 2010. Apple purchased US$195 million worth of consumer/mobile MEMS sensors in 2010, up 116.7% from US$90 million in 2009, IHS said. The vendor overtook Nintendo, and trailed leading purchaser Samsung Electronics by just US$5 million.

Topul a fost facut de cei de la iSuppli si se refera la contractele incheiate anul trecut deci includem si achizitiile facute pentru iPad 2 desi tableta a fost lansata anul acesta. Pe locul 1 se afla compania Samsung care anul acesta ar putea fi intrecuta de catre Apple mai ales ca vorbim despre includerea giroscopului in noua tableta iPad 2. Totusi iDevice-urile nu sunt singurele produse Apple care au incluse aceste componente deoarece MacBook-urile si iPod-urile au de asemenea accelerometre incluse deci vorbim despre o folosire la scara larga. Prespun ca in anul urmator vanzarile de componente microelectromecanice vor creste din moment ce terminalul iPhone 3GS va fi scos din vanzare iar iPhone 4 si iPhone 5 care vor ramane vor folosi module gyroscop.

4 COMENTARII

  1. Cand a fost lansat iPhone 3GS a fost scos din vanzare 2G-ul, cand s-a lansat iPhone 4 a fost scos din vanzare 3G-ul, cand va iesi iPhone 5 va fi scos din vanzare 3GS-ul.