iOS si Mac OS X genereaza profit de 3 ori mai mare decat Windows

7

Cat vor exista Apple si Mac OS X vor exista comparatii cu Microsoft si Windows OS. De data aceasta comparatia se rezuma la profiturile inregistrate de cele 2 companii in ultimul sfert financiar al anului 2011. Cei de la Asymco au facut o comparatie a profitului generat de iOS si Mac OS X vs Windows-ul celor de la Microsoft. Concluzia a fost ca Apple a inregistrat profit de 3 ori mai mare cu iOS si Mac OS X decat Windows cu Microsoft. Nu vorbim despre incasari unde lucrurile sunt diferite ci de profit in sine unde Apple in momentul de fata domina categoric.

“While a lot of the credit for Apple’s success is rightfully assigned to the iOS franchises, the OS X business has more than quadrupled in five years. This has happened without drastic price fluctuations. Neither holds for the overall PC industry which has seen both volume and sales decline while prices have eroded along with profitability. On top of that, growth has nearly evaporated.”

Cele 2 sisteme de operare insumeaza 95% din profitul inregistrat de Apple in ultimul sfert financiar insa daca e sa impartim cifrele atunci iOS-ului ii revin 75% din profitul total si Mac-ului doar 20%. Microsoft in schimb a inregistrat venituri de 4.5 miliarde de dolari din Windows insa 2.8 miliarde de dolari acopera cheltuielile operationale deci ramanem ci 1.7 miliarde profit. Sincer sa fiu cred ca in viitor diferenta dintre cele 2 companii va creste net in favoarea celor de la Apple, asta daca Microsoft nu reuseste sa lanseze cateva produse noi legate de Windows OS.