Prima Pagina Apple iOS si Mac OS X genereaza profit de 3 ori mai mare...

iOS si Mac OS X genereaza profit de 3 ori mai mare decat Windows

Cat vor exista Apple si Mac OS X vor exista comparatii cu Microsoft si Windows OS. De data aceasta comparatia se rezuma la profiturile inregistrate de cele 2 companii in ultimul sfert financiar al anului 2011. Cei de la Asymco au facut o comparatie a profitului generat de iOS si Mac OS X vs Windows-ul celor de la Microsoft. Concluzia a fost ca Apple a inregistrat profit de 3 ori mai mare cu iOS si Mac OS X decat Windows cu Microsoft. Nu vorbim despre incasari unde lucrurile sunt diferite ci de profit in sine unde Apple in momentul de fata domina categoric.

“While a lot of the credit for Apple’s success is rightfully assigned to the iOS franchises, the OS X business has more than quadrupled in five years. This has happened without drastic price fluctuations. Neither holds for the overall PC industry which has seen both volume and sales decline while prices have eroded along with profitability. On top of that, growth has nearly evaporated.”

Cele 2 sisteme de operare insumeaza 95% din profitul inregistrat de Apple in ultimul sfert financiar insa daca e sa impartim cifrele atunci iOS-ului ii revin 75% din profitul total si Mac-ului doar 20%. Microsoft in schimb a inregistrat venituri de 4.5 miliarde de dolari din Windows insa 2.8 miliarde de dolari acopera cheltuielile operationale deci ramanem ci 1.7 miliarde profit. Sincer sa fiu cred ca in viitor diferenta dintre cele 2 companii va creste net in favoarea celor de la Apple, asta daca Microsoft nu reuseste sa lanseze cateva produse noi legate de Windows OS.

 • Volt

  Fara suparare dar ios ruleaza pe idevices=profit din idevices,e ca si cum ai compara merele cu perele microsoft nu face hardware logic ca nu castiga atat de mult

 • cucubau

  Personal tin partea Microsoft pentru ca m-am obisnuit cu Windows, stiu deja bine ce secrete are (cu toate astea windows 8 nu-mi prea place, si da, stiu ca milestone nu este versiunea finala dar si asa…) legat de sistemul de operare pe care imi stric cel mai mult timpul.
  In schimb se vede destul de clar ca partea cu profitul Apple nu este nici pe departe un lucru de laudat ci mai degraba de condamnat (dpdv al nostru, al cumparatorului) pentru ca un profit atat de mare se traduce in vanzarea unor produse relativ ieftine la suprapret prin imagine si eye-candy, adica prostirea clientelei pe romaneste.
  Partea buna este ca in acest fel de piata concurenta care va scoate fortat produse ‘magice’ la preturi mult mai bune, deci calitate/pret convenabil raportat la puterea de cumparare (nu ma refer acum la ipad in particular).
  Stiu foarte bine ce zic cand afirm cele de mai sus pentru ca am o educatie destul de ampla in vanzari si promovare de brand-uri.

 • Microsoft din cate stiu eu parca face si un telefon cu wp7. In rest nu e facuta degeaba comparatia.

 • cucubau

  Ce legatura are wp7 cu articolul tau? Putem filozofa de dragul contrazicerii reciproce la nesfarsit dar fara rost. Eu vad doar ca ‘cineva’ are o strategie foarte buna in vanzari dar in detrimentul nostru, nicidecum in favoarea mea sau a ta. De unde vine profitul cuiva la urma urmei? De la noi, din buzunarul nostru.

 • E luat in calcul si wp7 in comparatie.

 • Volt

  nu este luat zaone,microsoft nu a anuntat nimic despre vanzarile wp7(si daca ar fii ce conteaza,e lansat din oct anul trecut),probabil nu sunt multe la numar,si vorbind de sisteme de operare EU unul consider wp 7 mai bun ca iOS(desigur nr de aplicatii este cel mai mare minus si de aceea inca raman la iOS DAR asta nu inseamna ca nu admir frumusetea UI-ului,fluiditatea,cand va fii mai matur sigur fac trecerea,vechea fereastra cu 4 icoane ma cam plictiseste deja…)

 • Tigris Regalis

  @Volt: MS n-o fi detaliat veniturile din WP7, însă ele fac parte din veniturile totale anunțate de MS, deci WP7 influențează profiturile MS (într-o direcție sau alta, ce-i drept).

  ROFL despre aprecierea WP7 ca fiind mai bun ca iOS – fără multitasking, fără copy&paste, fără search pe telefon, fără HTML5 și cu aplicațiile Office incredibil de înapoiate este practic cel mai handicapat sistem de operare pentru smartphone-uri. Până și Symbian poate mai multe.