Prima Pagina Apple Apple pe locul 2 in topul producatorilor de smartphone-uri, va depasi Nokia...

Apple pe locul 2 in topul producatorilor de smartphone-uri, va depasi Nokia in curand

Compania IDC din SUA a publicat un raport in care listeaza topul producatorilor de smartphone-uri la nivel global. Apple ocupa pozitia a 2-a in urma celor de la Nokia insa doar 5.5 milioane de smartphone-uri despar cele 2 companii. Nokia  pierdut 15% din cota de piata detinuta anul trecut, procentaj impartit in mod egal de Apple, Samsung, HTC si celelalte companii. Apple in schimb si-a majorat cota de piata cu exact 3 procente insa a livrat cu 10 milioane de smartphone-uri mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Apple reached a new record shipment volume in a single quarter, and inched closer to market leader Nokia with fewer than six million units separating the two companies. The company posted market-beating year-over-year growth and recorded triple-digit growth in two key markets: the United States, with the release of its CDMA-enabled iPhone, and Greater China. Additionally, the company enlisted South Korean Telecom and Saudi Telecom as carrier providers of the iPhone.

Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut insa marii castigatori sunt Samsung si HTC care au inregistrat o crestere de 350 respectiv 230%. Cele 2 companii au ajuns sa livreze 10.8 respectiv 8.9 milioane de smartphone-uri fata de doar 2.4 respectiv 2.7 milioane de smartphone-uri livrate in aceeasi perioada a anului trecut. Daca lucrurile vor continua asa atunci Apple ar trebui sa depaseasca Nokia undeva prin Q3 al anului 2011 si sa ocupe primul loc in topul vanzatorilor de smartphone-uri. Samsung ar putea sa depaseasca RIM si sa ocupe pozitia a 3-a si cred ca Samsung Galaxy S II va inregistra vanzari foarte mari care vor propulsa compania pe acea pozitie.

Pentru Apple lansarea iPhone 4 CDMA a fost foarte importanta deoarece a oferit companiei deschidere spre o piata in care exista foarte multi potentiali clienti dar nu exista iPhone. Se estimeaza ca s-ar fi vandut in jur de 2 milioane de terminale iPhone 4 CDMA din februarie si pana acum, o cifra importanta care va motiva Apple sa lanseze terminalul si la alti operatori CDMA din alte tari de pe glob.

LIKE
Articolul anteriorApple pe locul 35 in topul Forbes 500
Urmatorul articol1.5 comenzi pe minut pentru iPhone 4 alb la Orange Romania