Apple pe locul 2 in topul producatorilor de smartphone-uri, va depasi Nokia in curand

Compania IDC din SUA a publicat un raport in care listeaza topul producatorilor de smartphone-uri la nivel global. Apple ocupa pozitia a 2-a in urma celor de la Nokia insa doar 5.5 milioane de smartphone-uri despar cele 2 companii. Nokia  pierdut 15% din cota de piata detinuta anul trecut, procentaj impartit in mod egal de Apple, Samsung, HTC si celelalte companii. Apple in schimb si-a majorat cota de piata cu exact 3 procente insa a livrat cu 10 milioane de smartphone-uri mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Apple reached a new record shipment volume in a single quarter, and inched closer to market leader Nokia with fewer than six million units separating the two companies. The company posted market-beating year-over-year growth and recorded triple-digit growth in two key markets: the United States, with the release of its CDMA-enabled iPhone, and Greater China. Additionally, the company enlisted South Korean Telecom and Saudi Telecom as carrier providers of the iPhone.

Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut insa marii castigatori sunt Samsung si HTC care au inregistrat o crestere de 350 respectiv 230%. Cele 2 companii au ajuns sa livreze 10.8 respectiv 8.9 milioane de smartphone-uri fata de doar 2.4 respectiv 2.7 milioane de smartphone-uri livrate in aceeasi perioada a anului trecut. Daca lucrurile vor continua asa atunci Apple ar trebui sa depaseasca Nokia undeva prin Q3 al anului 2011 si sa ocupe primul loc in topul vanzatorilor de smartphone-uri. Samsung ar putea sa depaseasca RIM si sa ocupe pozitia a 3-a si cred ca Samsung Galaxy S II va inregistra vanzari foarte mari care vor propulsa compania pe acea pozitie.

Pentru Apple lansarea iPhone 4 CDMA a fost foarte importanta deoarece a oferit companiei deschidere spre o piata in care exista foarte multi potentiali clienti dar nu exista iPhone. Se estimeaza ca s-ar fi vandut in jur de 2 milioane de terminale iPhone 4 CDMA din februarie si pana acum, o cifra importanta care va motiva Apple sa lanseze terminalul si la alti operatori CDMA din alte tari de pe glob.