Prima Pagina Apple Apple data in judecata pentru divulgarea de date personale ale utilizatorilor

Apple data in judecata pentru divulgarea de date personale ale utilizatorilor

O noua zi, un nou proces pentru gigantul din Cupertino care de aceasta data este chemat in instanta alaturi de alte 2 companii dezvoltatoare de aplicatii pentru iDevices. Acum Apple nu este actionata in judecata din cauza logarii locatiilor ci din cauza sistemului de identificare a utilizatorilor pe baza UDID-urilor. Apple este acuzata ca a oferit catre companii de advertising informatii despre utilizatori, tabieturile acestora si locurile pe unde navigheaza pe internet. Reclamantii acuza compania Apple ca le-a “violat” dreptul la intimitate oferind date care permit identificarea acestora de catre advertiseri.

The difference between the two cases involving smartphone apps and traditional web cookies is that smartphones have a Unique Device ID (UDID) that advertisers can reliably associate with a given user, and which may be linked with location data collected as the user carries the device.

The suit notes that “Apple certainly understands the significance of its UDID and users’ privacy, as, internally Apple claims that it treats UDID information as ‘personally identifiable information’ because, if combined with other information, it can be used to personally identify a user.”

Apple a fost chemata in instanta alaturi de Pandora si Backflip Studios care ar fi adunat date despre utilizatori si le-ar fi oferit companiilor de advertisind. In cererea de chemare in judecata Apple este acuzata de faptul ca nu ofera utilizatorilor o metoda de a bloca posibilitatea aplicatiilor de a transmite date privind UDID-l terminalului catre alte persoane. Apple nu e la primul proces de acest gen si cu siguranta nici la ultimul avand in vedere ca nu si-a pus si nici nu isi va pune la punct problema cu UDID-urile.

  • cond0r

    Avand in vedere ca Apple are iAd (propriul serviciu de advertising) nu vad care ar fi motivul sa dea concurentei acele date.

  • Banii concurentei nu sunt buni?

  • cond0r

    @Mihai Chirita nu stiu … (ma gandeam ca pentru o companie care are o rezerva de 66 de miliarde de dolari optinuti din vanzarea de terminale High-end, nu sunt asa de importanti. Dar cine stie ce se ascunde la mijloc)

    Eu cred ca cineva vrea doar publicitate.

  • Si asta poate fi adevarat, totul oricum se invarte in jurul banilor, iar Apple acum este o masa foarte mare la care se poate manca foarte bine… pana si acest spatiu unde scriu eu “mananca” intrun oarecare fel prin prisma si din “vina” gigantului.