Apple RIM si HTC au incasat trei sferturi din profitul producatorilor de telefoane mobile in Q1 2011

Stim cu totii ca Apple produce nu prea multe telefoane mobile comparabil cu altii insa incaseaza cel mai mare profit dintre toti. In dreptunghiul de mai sus avem reprezentat profitul incasat de marii producatori de telefoane mobile din lume in Q1 2011, adica primele 3 luni ale anului. Partea portocalie e reprezentata de Apple care incaseaza 55% din totalul profiturilor generate de vanzarile de telefoane mobile. Restul producatorilor au fost pusi separat de cei de la Asymco si observati ca Apple, RIM si HTC incaseaza trei sferturi din profitul total generat de vanzarile de telefoane mobile si Samsung incaseaza mai multi bani decat Nokia.

I don’t see non-smart devices being interesting to vendors in the near term. Each additional dumb phone added to a portfolio will decrease a company’s operating margin. The market dynamics are such that I think non-smart phones will disappear entirely from branded portfolios in 3 to 5 years.

Nokia vinde cele mai multe telefoane mobile dintre toti producatorii insa profitul generat este mult mult mai mic fata de cel al Apple si chiar putin mai mic decat cel al Samsung. Apple este lider incontestabil in ceea ce priveste profiturile incasate si nimic nu pare sa schimbe situatia prea curand.