Aplicatiile fac diferenta dintre popularitatea iPad si a tabletelor Android

Ieri CEO-ul Nvidia spunea ca insuccesul tabletelor Android are drept principal motiv lipsa aplicatiilor dedicate pentru Android Honeycomb, sistemul de operare folosind in toate tabletele de top lansate anul acesta. Acum surse apropiate producatorilor de notebook-uri din Asia sustin afirmatiile CEO-ului Nvidia in ceea ce priveste lipsa continutului pentru tablete. Din pacate aplicatiile pentru Android 2.x fie nu pot rula pe tabletele recent lansate fie ruleaza dar sunt scalate prost datorita graficii facute special pentru smartphone-uri. Problema cu scalarea e intalnita si la iPad din pacate insa macar pe iOS putea fi rulate orice aplicatii fara probleme, chiar si in rezolutia iPhone-ului.

The sources pointed out that most of the applications that are executable on Android 2.x are turned out to be un-executable on Android 3.0, while any application that can run on iPhone can be directly transfer to iPad for execution. Since there are only limited applications specifically designed for Android 3.0, it has significantly lagged demand of Android 3.0-based tablet PC.

Android 3.1 va fi disponibil in a doua jumatate a acestui an si va rezolva o parte dintre problemele acestora insa trebuie implicare si din partea dezvoltatorilor care trebuie sa lanseze aplicaiti noi pentru tablete. Anul trecut cand iPad a fost lansata a existat o problema asemanatoare dar atunci dezvoltatorii s-au miscat repede, au facut aplicatii iar iPad la ace moment nu avea rival. Oricum ar fi situatia acum, peste un an vor exista destule aplicatii pentru tablete Android si lupta se va da pe toate fronturile intre smartphone-urile si tablete cu iOS vs cele cu Android.

4 COMENTARII

  1. Da , vor copia aplicatiile din App Store si le vor porta in android Market 😐 !! tot sistemul de operare trebuie schimbat nu faptul ca duce lipsa de aplicații/ games !! Si da , sa atragă mult developeri daca vor si ei sa fie la aceleași standarde ca Apple ! Si totodata sa aibă grija sa nu le mai fie intentat un proces :))!!!

  2. Mi-am achizitionat recent iPad2 si st f neplacut surprins de numaruk f redus de aplicatii pt tableta asta. Ma asteptam la mult mai multe. Nu ma prea incalzeste ca pot rula aplicatii de iphone p 1/4 de ecran. Si ma gandesc ca a trecut totusi 1an d la lansarea ipad 1