UE ar putea introduce o lege pentru protejarea datelor privind locatiile utilizatorilor

Credeati ca problema cu logarea locatiilor s-a terminat de indata ce Apple a lansat iOS 4.3.3? Ei bine iata ca nu e asa pentru ca o agentie a UE va propune forurilor conducatoare implementarea unei legislatii care sa protejeze informatiile logate de Android si iOS. Agentia pentru protectia datelor considera ca respectivele informatii trebuie catalogate drept date personale si trebuie sa intre sub protectia legilor care reglementeaza modul in care pot fi utilizate aceste date. Agentia ia in calcul atat telefoanele cat si tabletele deoarece ambele sunt capabile sa localizeze utilizatorii prin coordonate GPS si sa ofere aceste date catre terte aplicatii/persoane.

Since smartphones and tablet computers are inextricably linked to their owner, the movement patterns of the devices provide a very intimate insight into the private life of the owners. One of the great risks is that the owners are unaware they transmit their location, and to whom” Article 29 Working Party.

Desigur ca atat Google cat si Apple au incercat sa convinga Senatul american cat si autoritatile europene ca iOS-ul este cat se poate de sigur insa pana acum nu au avut nici un fel de succes. Se pare ca intreaga problema cu logarea locatiilor este tratata cu mai multa seriozitate decat ar fi crezut Google sau Apple ei in viitorul apropiat s-ar putea sa fie nevoiti sa faca schimbari importante in iOS si Android OS.