Prima Pagina Apple Noile MacBook Air ar putea avea o noua serie de procesoare i5/i7...

Noile MacBook Air ar putea avea o noua serie de procesoare i5/i7 ULV de la Intel

Se zvoneste ca in iunie/iulie Apple va lansa o noua linie a MacBook Air impreuna cu o noua generatie de procesoare de la Intel. Vorbim despre o serie de procesoare ULV(ultra low voltage) Intel i5/i7 cu frecvente intre 1.7 – 1,8 GHz, insa capabile sa atinga viteze de 2.7 – 2.9 GHz prin turbo boost. Partea interesanta a acestor procesoare este ca au un TDP(thermal design power) de doar 17 wati deci ar fi perfecte pentru linia MacBook Air mai ales ca sunt mai rapide decat versiunea actuala a procesoarelor i5/i7 dual core. In actualul model MacBook Air disponibil pe piata, Apple a introdus procesoare core 2 duo care au frecventeintre 1.4 si 1.6 GHz insa un update la noua geneatie de procesoare ar reprezenta un avantaj enorm pentru Apple.

Two forthcoming Core i7 ULV dual-core processors, i7-2637M and i7-2677M, have 1.7 and 1.8 GHz base, and 2.8 GHz and 2.9 GHz Turbo Boost frequencies. This is 200 MHz higher than the frequencies of their predecessors, Core i7-2617M and i7-2657M. Default clock rate of the HD 3000 graphics on new chips stays the same, 350 MHz, although the maximum turbo frequency is increased to 1.2 GHz. The microprocessors boast 4 MB level 3 cache, and support HyperThreading and Vpro technologies. It is interesting to note that, despite of having lower processor number, the Intel i7-2637M SKU will be faster than the i7-2657M.

O serie MacBook Air cu aceste procesoare Sandy Bridge ar creste si mai mult interesul existent pentru laptop-urile celor de la Apple. In luna octombrie compania a lansat noul model MacBook Air cu un design schimbat dar si componente hardware noi. Diferenta dintre actualele procesoare core 2 duo din MacBook Air si aceste Intel i5/i7 Sandy Bridge este semnificativa in ceea ce priveste performantele deci e foarte probabil ca Apple sa ia decizia de a le implementa pe cele din urma de indata ce Intel le va avea gata pentru productie la scara larga.

 • danpuf

  nu ne permitem , tara lu papura voda

 • Poison

  Intrebarea este: Chiar are nevoie macbook air de asemenea performanta ? Simte cineva ca actualul model este prea lent si lucrul este greoi sau imposibil ?

 • Stai sa bage lion si o sa vezi tu atunci cat de bine merge ­čśë

 • Tigris Regalis

  @zaone: Nu confunda Mac OS X cu Windows Vista, noile versiuni de Mac OS au func╚Ťii noi, nu cerin╚Ťe hardware din ce ├«n ce mai exagerate. Ultima versiune (Snow Leopard) ruleaz─â pe orice Mac cu procesoare Intel, deci ╚Öi pe calculatoare mai vechi de 5 ani. Deci ├«n niciun caz MBA-urile actuale nu vor avea probleme cu Lion.

 • Mai vedem, daca au procesoare intel asta nu inseamna ca ruleaza orice perfect.

 • Tigris Regalis

  @zaone: P─âi ORICE nu rula nici ├«nainte PERFECT pe MBA, pentru aplica╚Ťiile cele mai preten╚Ťioase exist─â MacBook Pro ╚Öi ├«n special Mac Pro, ├«ns─â ceea ce rula ├«nainte pe MBA nu va rula mai r─âu dup─â upgrade la sistemul de operare. Probabil c─â noile procesoare vor permite a se rula ╚Öi mai multe aplica╚Ťii ├«n paralel, f─âr─â a se resim╚Ťi la performan╚Ť─â, poate se vor putea rula bine ╚Öi aplica╚Ťii mai preten╚Ťioase, ├«ns─â ar fi exclus ca noua versiune de OS s─â duc─â la vreo pierdere de func╚Ťionalitate.