Chiar si fara flash iDevice-urile fac 80% din vizualizarile pentru clipurile video de pe internet

Flash? Cine are nevoie de flash cand exista Skyfire care ne permite sa vedem clipuri video direct de pe iDevice-urile noastre? Probabil multi s-ar fi gandit ca lipsa flash-ului i-ar impiedica pe posesorii de iDevices sa vada continut video pe internet insa in realitate nu e asa. 80% dintre vizualizarile clipurilor video de pe internet sunt generate de catre iDevice-uri si doar 20% dintre ele de Android. Majoritatea site-urilor si-au optimizat playerele pentru a functiona cu iDevice-uri iar cele care inca nu au facut-o nu au decat de pierdut. Multe site-uri sau televiziuni au facut aplicatii dedicate iDevice-urilor care permit vizualizarea clipurilor video deci oricum ar fi noi avem acces la ele.

In comparison to wired video viewing, consumers viewing video on their mobile devices is small and is currently driven by Apple devices, which make up 80% of all video views between iPhones, iPod Touches and the iPad. This majority reflects the number of these devices in market and their early dominance in the smartdevice sector.

Din cele 80% pe care le detin iDevice-urile, iPhone si iPod Touch-urile detin 60% din vizualizari iar tableta iPad doar 20%. Diferenta este normala avand in vedere ca exista mai putine tablete iPad 2 pe piata si nu oricine ia cu el tableta cand pleaca de acasa. Din pacate in Romania putine site-uri s-au gandit sa isi optimizeze flash playerele pentru a functiona pe iDevice-uri insa poate in viitor va “ajunge tehnologia” si la noi.