Prima Pagina aplicatii Chiar si fara flash iDevice-urile fac 80% din vizualizarile pentru clipurile video...

Chiar si fara flash iDevice-urile fac 80% din vizualizarile pentru clipurile video de pe internet

Flash? Cine are nevoie de flash cand exista Skyfire care ne permite sa vedem clipuri video direct de pe iDevice-urile noastre? Probabil multi s-ar fi gandit ca lipsa flash-ului i-ar impiedica pe posesorii de iDevices sa vada continut video pe internet insa in realitate nu e asa. 80% dintre vizualizarile clipurilor video de pe internet sunt generate de catre iDevice-uri si doar 20% dintre ele de Android. Majoritatea site-urilor si-au optimizat playerele pentru a functiona cu iDevice-uri iar cele care inca nu au facut-o nu au decat de pierdut. Multe site-uri sau televiziuni au facut aplicatii dedicate iDevice-urilor care permit vizualizarea clipurilor video deci oricum ar fi noi avem acces la ele.

In comparison to wired video viewing, consumers viewing video on their mobile devices is small and is currently driven by Apple devices, which make up 80% of all video views between iPhones, iPod Touches and the iPad. This majority reflects the number of these devices in market and their early dominance in the smartdevice sector.

Din cele 80% pe care le detin iDevice-urile, iPhone si iPod Touch-urile detin 60% din vizualizari iar tableta iPad doar 20%. Diferenta este normala avand in vedere ca exista mai putine tablete iPad 2 pe piata si nu oricine ia cu el tableta cand pleaca de acasa. Din pacate in Romania putine site-uri s-au gandit sa isi optimizeze flash playerele pentru a functiona pe iDevice-uri insa poate in viitor va “ajunge tehnologia” si la noi.

 • mai rau e cu site-urile facute in flash gen http://portal.just.ro/

 • Cashix

  Skyfire? 🙂
  Mai degraba html5,lumea se adapteaza imediat,nu vedeti ca doar site-urile din ro nu ofera continut html5 + flash? De fapt si vplay.ro le oferape ambele.

 • crixalis

  Html5 e viitorul, asta e sigur. Eu sper din suflet sa dispara pe veci flash, sa fie obsolete.

 • liviu

  Skyfire nu merge pe portal.just.ro si sunt multe site`uri care nu merg(nu numai din ro).
  Flash pt ipad ar fi fost extrem de binevenit

 • vplay nu este in html5 si fara flash nu apuci sa dai sa vezi html5 deci este varza… html5 sunt cateva episoade nu convertesc tot in html5

 • Tigris Regalis

  Nu văd de ce în articol este echivalat conținutul video, cu Flash, doar e puhoi de conținut video care nu e în Flash, inclusiv pe YouTube!

  La portal.just.ro este nevoie de Flash doar pentru a selecta instanța din hartă, însă același lucru se poate face fără Flash din “Listă instanțe”. Deci până la urmă nu e chiar așa problematică dependența site-ului de Flash în pagina de start.

 • Echivalent il vezi tu. Pe internet majoritatea site-urilor inca au flash, de aceea am spus ca desi nu avem flash totusi “rulam” streaming`ul.

 • Pe siteurile de stiri romanesti simt lipsa flash.nu merge nimc.doar uneori daca e de pe youtube in rest 90% nu merg.am instalat o aplicatie numita flash player cu sigla flash dar nu merge nici pe ipad nici pe iphone e o porcarie.