Apple a actionat in instanta pustiul care vindea kituri de conversie pentru iPhone 4 alb

Nu stiu daca va mai aduceti aminte sau nu insa anul trecut v-am prezentat povestea unui pusti american care a reusit sa stranga peste 130.000$ din vanzarea unor kituri de conversie pentru iPhone 4 alb. Aparent foarte multa lume vroia sa aiba iPhone 4 alb iar pustiul s-a folosit de o persoana din interiorul Foxconn pentru a face rost de carcase albe pentru iPhone 4 pe care mai apoi le-a vazut peste tot in lume. Kiturile vandute de el erau scumpe, costau cam cat jumatate din valoarea unui iPhone 4 insa chiar si asa s-au gasit enorm de multi cumparatori. Apple a trimis un detectiv particular pe urmele pustiului si in final l-a obligat sa renunte la a mai vinde kiturile. Acum Apple l-a dat in judecata motivandu-si actiunea prin faptul ca respectivele carcase vandute erau defapt materiale furate si in plus actiunile pustiului afecteaza felul in care este vazut brandul Apple in lume.

Defendent Lam willfully and without authorization has used Apple’s trademarks in connection with the sale of his “White iPhone 4 Conversion Kits,” which among other things included white front and back panels with Apple’s logo and “iPhone” trademarks that are used in connection with the promotion and sale of Apple’s well known iPhone 4 handheld mobile digital electronic devices. Defendant at all times knew that Apple never has authorized the sale of white panels for its iPhone 4 mobile devices, and that he obtained these panels from sources that were not authorized by Apple or any of its suppliers to sell them.

In general Apple nu merge chiar atat de departe cu actiunile sale insa iata ca pustiul american si parintii sai au fost dati in judecata. Parintii au fost acuzati ca l-au ajutat sa vanda kiturile pentru iPhone 4 alb desi stiau ca acestea au ajuns in mod ilegal in posesia baiatului. Impreuna cu cerea de chemare in judecata Apple a introdus si o cerere de renuntare voluntara la plangere. Aceasta miscare sugereaza ca Apple ar fi ajuns la un acord cu familia baiatului insa daca Apple va renunta acum la proces, compania va avea in viitor posibilitatea de a il redeschide.