Apple lucreaza la un nou model de ecran special pentru cei care poarta ochelarii de soare cand folosesc iPad

Un nou brevet de inventie i-a fost inregistrat companiei Apple si are legatura cu ecranele iDevice-urilor noastre. Compania are grija de posesorii de iDevice-uri care le folosesc afara in lumina soarelui dar folosesc si ochelari de soare pentru a isi proteja ochii. Apple sustine ca folosirea unor ochelari de soare cu actualele iDevice-uri duce la scaderea unghiului de vizibilitate a ecranului din cauza faptului ca ochelarii de soare polarizati nu permit vizualizarea imaginilor de pe ecran din anumite unghiuri din cauza filtrelor polarizatoare din ochelari. Pe scurt, ecranul e polarizat intr-un anumit fel, ochelarii nu permit luminii emise de ecran sa ajunga la ochi si din anumite unghiuri ecranul pare intunecat si nu vedeti imagini pe el.

Hence a user looking at the LCD display of a portable device… may see a distorted image in the display when viewed through polarized sunglasses, due to the polarized filters in the sunglasses blocking the light when the display is viewed at some angles. The layer receives the linearly-polarized light on one surface, converts the linearly-polarized light to circularly-polarized light, and then emits the circularly-polarized light from another surface,” the application reads. “By emitting circularly-polarized light, the display reduces the perceived distortion found at some angles when the display is viewed through a linearly-polarizing filter.

Cei de la Apple au gasit o metoda de a rezolva problema prin aplicarea unui nou strat polarizator pe ecrane care va permite utilizatorilor care poarta ochelari de soare sa vada imaginile de pe ecran fara probleme. Aceasta solutie se aplica pentru momentele in care utilizatorul foloseste tableta afara, in lumina puternica si are nevoie de ochelari de soare, in alte cazuri solutia celor de la Apple este inutila pentru  ca utilizatorii nu ar avea probleme cu vizionarea imaginilor din diverse unghiuri. Alte tablete au asemenea tehnologii incorporate si din moment ce Apple promoveaza iPad ca fiind buna pentru orice in orice medii, cred ca va implementa o tehnologie similar in viitorul apropiat.