Interviu cu tanarul dat in judecata de Apple pentru vanzarea unor kituri de conversie pentru iPhone 4 alb

Ieri v-am spus ca Apple a dat in judecata tanarul care vindea kituri de conversie pentru iPhone 4 alb. Apple si-a motivat atunci decizia prin faptul ca acele kituri se regaseau componente ale iPhone 4 furate si kiturile in sine afectau felul in care este perceput brandul companiei de catre clienti. Impreuna cu cererea de chemare in judecata Apple a introdus si o cerere prin care renunta la actiune, semn ca a ajuns la intelegere cu familia tanarului care vindea respectivele kituri de conversie.

Q: When did you first find out about the lawsuit? Did Apple call or send a letter?
A: I came back from school today and saw your email. Lol.

Q: So have your parents mostly been handling the case then?
A: I told Apple’s lawyer that I’m sick and to meet when I get better. That was last week. I’m [sic] been handling the whole thing

Q: So you have not settled?
A: I think that will be decided in the meeting.

Partea interesanta a acestei povesti abia acum vine deoarece intr-un interviu acordat revistei Fast Company tanarul vanzator sustine ca nu stie absolut nimic despre cererea de chemare in judecata a celor de la Apple. El sustine ca nu a ajuns la nici o intelegere cu Apple si ca nu are un avocat care sa il reprezinte in aceasta disputa. El sustine ca nu a facut 130.000$ din vanzari asa cum s-a speculat in presa si ca nu are in momentul de fata indeajuns de multi bani pentru a angaja un avocat. El continua spunand ca va discuta cu avocatii Apple pentru a ajunge la o intelegere pentru incheirea disputei.

In final se pare ca Apple a pornit si a oprit un proces care probabil nici macar nu ar fi trebuit sa ajunga in vreo instanta americana. Probabil tanarul va avea de platit onorariile avocatilor Apple sau o suma modica pentru deranjul cauzat echipei de avocati a Apple.