Apple lucreaza la un sistem care blocheaza posibilitate de a face poze si clipuri video

Vorbim despre un brevet de inventie pe care Apple l-a inregistrat recent si care descrie un sistem care ar bloca posibilitatea de a inregistra poze si clipuri video. Apple ar putea implementa in viitoarele terminale iPhone un sistem care va bloca posibilitatea de a face poze si clipuri video daca terminalul detecteaza un anumit semnal. Apple testeaza un sistem cu infrarosu care blocheaza camera terminalului in anumite conditii. Practic atunci cand terimnalul nostru va bloca functiile camerei in momentul in care este indreptat catre un dispozitiv special care transmite un semnal prin infrarosu. Terminalul nostru ar trebui sa primeasca un anumit tip de semnal de la un dispozitiv special altfel functia nu va fi blocata deloc.

On one side, the new system would go a long way in assisting the music and movie industries by automatically disabling camera functions when trying to photograph or film a movie or concert. On the other hand, the new system could turn your iOS device into a kind of automated tour guide for museums or cityscapes as well as eventually being an auto retail clerk providing customers with price, availability and product information. The technology behind Apple’s patent application holds a lot of potential.

Semnalul trimis catre aparat contine o comanda de blocare a functiei camerei si se presupune ca Apple ar putea folosi acest sistem pentru a preveni inregistrarea ilegala a filmelor din cinematografe ori a concertelor. Desigur ca nimeni nu stie exact pentru ce ar putea fi folosit iar cei de la Pateltly apple spun ca Apple ar putea lansa un sistem turistic bazat pe acest senzor cu infrarosu ce ar urma sa fie implementat in iPhone. Oricare ar fi situatia nu cred ca Apple va implementa senzori cu infrarosu in terminalele sale pentru ca tehnologia respectiva este de mult moarta pe smartphone-uri.