Prima Pagina Apple Apple lucreaza la un sistem care blocheaza posibilitate de a face poze...

Apple lucreaza la un sistem care blocheaza posibilitate de a face poze si clipuri video

Vorbim despre un brevet de inventie pe care Apple l-a inregistrat recent si care descrie un sistem care ar bloca posibilitatea de a inregistra poze si clipuri video. Apple ar putea implementa in viitoarele terminale iPhone un sistem care va bloca posibilitatea de a face poze si clipuri video daca terminalul detecteaza un anumit semnal. Apple testeaza un sistem cu infrarosu care blocheaza camera terminalului in anumite conditii. Practic atunci cand terimnalul nostru va bloca functiile camerei in momentul in care este indreptat catre un dispozitiv special care transmite un semnal prin infrarosu. Terminalul nostru ar trebui sa primeasca un anumit tip de semnal de la un dispozitiv special altfel functia nu va fi blocata deloc.

On one side, the new system would go a long way in assisting the music and movie industries by automatically disabling camera functions when trying to photograph or film a movie or concert. On the other hand, the new system could turn your iOS device into a kind of automated tour guide for museums or cityscapes as well as eventually being an auto retail clerk providing customers with price, availability and product information. The technology behind Apple’s patent application holds a lot of potential.

Semnalul trimis catre aparat contine o comanda de blocare a functiei camerei si se presupune ca Apple ar putea folosi acest sistem pentru a preveni inregistrarea ilegala a filmelor din cinematografe ori a concertelor. Desigur ca nimeni nu stie exact pentru ce ar putea fi folosit iar cei de la Pateltly apple spun ca Apple ar putea lansa un sistem turistic bazat pe acest senzor cu infrarosu ce ar urma sa fie implementat in iPhone. Oricare ar fi situatia nu cred ca Apple va implementa senzori cu infrarosu in terminalele sale pentru ca tehnologia respectiva este de mult moarta pe smartphone-uri.

 • ion100

  daca apple lucreaza sa blocheze ceva, sunt pe drumul cel bun.

 • Tim

  De parca nu erai obisnuit cu itunes :))

 • outlaw22

  ion100 este foarte tare ce zici… si adevarat :))

 • Ovi06

  Tot mai rau…parca e neam cu Boc.:))

 • cluca1969

  mai bine ar lucra sa blocheze ascensiunea Samsung si sa lase prostiile ieftine.Curand, curand va ramane in urma de tot – vezi Asus si ECS cu superbele dock-uri.

 • Volt

  Ft ft bine,eu unul deabia astept 1) apple sa blocheze complet posibilitatea de a face poze/filmari pe iphone fara a fii nevoit innainte sa conectezi aparatul la itunes si sa specifici cate poze vei face(maxim 10/zii) sau cate minute de filmare(maxim 2 min/zii)
  2)innainte sa poata fii salvate in telefon/mac(nu zic pc pentru ca este o platforma libera) sa fie uploadate in “the iCloud” pentru a fii verificate de un angajat apple care va decide daca nu contin cumva elemente ilegale(filmari din concert/film/poze cu amanta-desigur datorita senzorilor din urmatorul iphone apple va stii daca iti inseli sau nu nevasta-pentru a putea utiliza un iphone cand ai amanta trebuie sa plateati o taxa lunara pentru pastrarea intimitatii)
  Eu unul deabia astept sa se intample asta,o sa traim intro lume mult mai buna,fii linistit apple are grija de banii tai

 • mih_i

  La BuckingamPalace in interior dupa ce faceam 2-3 poze mi se inchidea 3gs-ul. Am repetat operatiunea de vreo 10 ori. Doar nu plecam fara amintiri d’acolo ca nu ajung an de an. Deci un sistem exista. Acum vor sa-l generalizeze.
  Prin lumea civilizata din vest unde intrarea la un teatru sau alt spectacol unde intrarea este 10-20-30 de euro fotografiile sau filmarile sunt interzise sau permise pentru preturi nesimtite. Odata m-a prins filmand la un musical si m-a pus sa le sterg din telefon sau sa achit 150 euro.

 • bkn

  pe langa faptul ca iOS e foarte limitat, ei vor sa-l limiteze si mai mult. noroc ca exista jailbreak prin care, sper eu, daca vor implementa asa ceva, se va putea scoate cu un tweak

 • Volt

  mih_i cred ca esti primul om pe care il aud zicand asta,ma indoiesc ca au asa cv implementat ca s-ar fii plans mai multa lume.

 • mih_i

  @volt. Mai intereaza-te daca a facut cineva poze acolo cu iPhonul. Ca sa iti detaliez, dupa ce faceam 2-3 poze devenea ecranul negru si nu mai puteam sa-l scot din starea asta. Trebuia sa apas ambele butoane pt reset. Am facut si 2 filmari dar cand am filmat nu am avut probleme. Dupa ce am iesit functiona perfect. Io aveam 3gs si mai era un cuplu de romani in acel tur al palatului care avea 3g si la fel a patit. Deci un sistem de care spune zaone exista.

 • Pingback: Un grup de activisti americani a facut o petitie impotriva blocarii posibilitatii de a filma cu iPhone-ul()

 • claudiu91

  era mai simplu sa nu i mai puna camera:)) ca sa nu mai chinuie oamenii sa faca un tweak