Prima Pagina Apple iCloud ar putea costa 25$ pe an, va veni cu o perioada...

iCloud ar putea costa 25$ pe an, va veni cu o perioada de testare gratuita

Ziarul LA Times a publicat un articol in care prezinta cateva informatii despre viitorul serviciu iCloud ce urmeaza sa fie prezentat de Apple luni. Conform informatiilor oferite de LA Times, iCloud va costa doar 25$ anual si va veni cu o perioada de trial gratuita pentru utilizatori adica exact cum e MobileMe acum. Deocamdata nu este sigur daca Apple va cere sau nu bani pentru inceput insa conform contractelor incheiate cu casele de discuri, Apple ar urma sa retina doar 58% din profitul generat de iCloud. Pe langa abonamentul anul Apple ar putea oferi si optiuni publicitare pentru cei interesati, mai exact vorbim probabil despre ceva asemanator iAd.

The company plans to eventually charge a subscription fee, about $25 a year, for the service. Apple would also sell advertising around its iCloud service.

The agreements, finalized this week, call for Apple to share 30% of any revenue from iCloud’s music service with record labels, as well as 12% with music publishers holding the songwriting rights. Apple is expected to keep the remaining 58%, said people knowledgeable with the terms

iCloud va permite utilizatorilor sa isi asculte melodiile din orice browser si desigur de pe propriul terminal deci va fi accesibil de oriunde si oricand. Va fi desigur integrat in iOS 5 si Mac OS X Lion dupa cum sugereaza bannerul de mai sus insa ramane de vazut si ce functii va avea.

 • Vlad

  Am si eu o intrebare…..de ce naiba atata agitatie cu serviciul asta? Sa asculti orice melodie pe care o ai in librarie, de oriunde poti sa faci si acum, gratis, cu un time capsule sau un server NAS mai procopsit…..chiar nu vad marea inovatie…

 • mariusr22

  Sa nu mai spun ca mi s-ar parea destul de scump. 25$ pe an … n-as da!

 • Tigris Regalis

  @Vlad: Dacă ai viteza de upload (de la Time Capsule sau NAS spre iDevice) așa de mică după cum este uzual la o conexiune home (gândită mai mult pentru download), merge greu cu streaming-ul; în schimb la server-ele Apple este invers, există viteză mare la upload (fiind gândite ca servere de date) și streaming-ul merge mult mai bine.

  @mariusr22: 6 RON pe lună e mult? Cât dai pe-un suc la terasă?

 • Tigris Regalis

  @Vlad: Apoi, nu dai pe 10 ani de iCloud, la prețul ăsta, cât costă un Time Capsule sau un NAS bun, deci ieși în câștig cu abonamentul ăsta!