Apple valoreaza mai mult decat Microsoft si Intel impreuna

Cat de mult s-a dezvoltat Apple in ultimii ani? Daca ne uitam la valoarea capitalizarii bursiere a firmei atunci probabil unii ai ramane muti de uimire si s-ar intreba daca oare aceasta este aceeas companie pe care Steve Jobs o prelua din “ghearele” falimentului acum mai bine de un deceniu. In mare este aceeasi companie insa a evoluat enorm de mult si a ajuns in punctul in care valoreaza mai mult decat Microsoft si Intel la un loc. Valoarea capitarlizarii bursiere a companiei Apple este de 317.60 miliarde de dolari in timp ce valoarea cumulata a capitalizarilor bursiere ale Intel si Microsoft este de 316.8 miliarde de dolari.

Intel valoreaza 115.21 miliarde de dolari iar Microsoft 201.59 miliarde de dolari iar valoarea lor cumulata este cu 800 milioane de dolari mai mica decat cea a Apple. Stim cu totii cat de puternice sunt companiile Intel si Microsoft insa Apple este mult mai valoroasa desi in esenta este o companie cu mai putini angajati decat Microsoft. Nu cred ca lucrurile e vor schimba prea curand si diferenta dintre Apple si competitori va creste deoarece WWDC-ul incepe luni si multa lume asteapta prezentarea unor functii noi, “revolutionare” de la compania care fabrica produsele pe care noi le folosim zilnic.

3 COMENTARII

  1. +1.
    Valoarea actiunilor nu mai represinta nimic intr-o economie bazata doar pe specula si zvonistica.
    Valoarea banului in sine, nu mai reprezinta nimic – e decat un continuu joc al bancilor si incercari perpetue de a salva un sistem monetar falit.
    Daca un processor Intel este indispensabil evolutiei umanitatii, produsele Apple nu sunt decat fite.
    Asa ca valoarea poate sa scada oricand – si va scadea odata cu market share-ul produselor in discutie.