Video: RunningIndicator permite inchiderea aplicatiilor direct din SpringBoard

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u-9rZ9dzdgs[/youtube]

Ryan Petrich a continuat aseara Tweak Week prin lansarea tweak-ului numarul 5 care este extrem de intersant si este denumit RunningIndicator. RunningIndicator are o functionalitate extrem de simpla: ne spune care aplicatii sunt deschise in background si permite stergerea lor direct din Springboard. Dupa ce instalam RunningIndicator vom vedea in Springboard in dreptul fiecarei aplicatii deschise un fel de “aura” plus un mic buton X in partea stanga sus. Aura indica faptul ca aplicatia este deschisa in background iar X-ul ne da posibilitatea de a inchide aplicatia direct din SpringBoard fara a mai accesa task switcher-ul din iOS.

RunningIndicator este de departe cel mai interesant tweak lansat pana acum de  catre Ryan Petrich in cadrul TweakWeek si demonstreaza cat de inventivi sunt dezvoltatorii dar si cat de mult poate fi personalizat iOS-ul. RunningIndicator poate fi descarcat gratuit din repo-ul : http://rpetri.ch/repo/.

UPDATE: Se pare ca tweak-ul nu functioneaza chiar cum trebuie adica nu inchide apliatiile din background atunci cand este actionat.

13 COMENTARII

  1. O mare prostie. In primul rand nu apare x la toate iconitele deschise si lasate in multitasking, si in al doilea rand la cele la care apare x si apesi pe x-ul respectiv, tot raman in bara de multitasking.

  2. Mda subscriu lui B06DAN, tweak-ul in sine este foarte tare, asta daca ar si functiona… atat timp cand nu imi inchide efectiv aplicatia….e un pic useless.

  3. L-am instalat,apare x-ul pe aplicatie,cand il apesi dispare x-ul,dar in task switcher aplicatia ramane activa.Poate nu e compatibil cu 4.3.1 ?

    LE: Sorry nu am vazut si postarile de mai sus.

  4. Nu l-am incercat inca insa referitor la comentariile voastre am de adugat:
    – in memorie nu sunt lasate deschise toate applicatiile din task switcher
    – in task switcher sunt listate linkurile catre toate aplicatiile care au fost deschise canva.
    – in task switcher se gaseste defapt doar un link care aplicatie, nu are nici o legatura cu faptul ca aplicatia mai este in memorie sau nu.

    Aceesi functionalitate o are si “processes” din SBSettings, cu ajutorul careia se poate inchide orice aplicatie deschisa in background. Desi in task switcher pot fi zeci de aplicatii, in memorie o sa aveti doar cateva …
    Dupa inchidere, vezi vedea diferenta la deschidere, faptul ca mai e in lista din task switcher nu are vreo importanta.

  5. Flop good point.
    Am facut un test de memorie disponibila….
    Am deschis foarte multe aplicatii pana am ajuns cu memoria disponibila la 100 mb, si pe urma le-am inchis cu ajutorul tweak-ului.
    Dupa aceasta operatiune, memoria disponibila a ajuns la 260 mb.
    In schimb aplicatiile apar inca in task switcher.
    Deci tweak-ul functioneaza, dar ar fi fost dragut daca ar disparea si din task switcher cand inchizi o aplicatie.

  6. Well daca aplicatia e prezenta in task switcher ea nu este inchisa 100%, este intr-o stare de “somnolenta” ca sa spun asa si ocupa din memorie pentru ca tu cand o accesezi ea revine la starea initiala.

  7. @Zaone
    Nu ai inteles. Tweak-ul iti inchide evectiv aplicatia, dar nu sterge link-ul din task switcher. Daca deschizi o aplicatie mai “grea” si iesi din ea, ori ca dai sa intri iar din springboard ori ca intri din task switcher, reactioneaza la fel si anume intra imediat in ea, exact unde ramasesei. Daca o inchizi cu tweak-ul, se inchide, doar ca nu se sterge shortcut-ul (ca asta este, in esenta, iconita aplicatiei din task switcher). In aceste conditii, daca accesam iar aplicatia, de oriunde, se va comporta ca si cum a fost inchisa si va dura ceva pana o expandeaza-n rami. Tweak-ul functioneaza 100%, doar ca acest detaliu (cu iconita din task manager) a fost trecut cu vederea.

  8. Bun tweak … E nasol ca saca aplicatiile sunt in folder nu le semnalizaeaza deloc …. Iar acel X era onteresant de pus in dreapta pt a nu se confunda cu stergerea applicatiei

  9. la mine vad ca functioneaza ceva pe iphone 4 ; adica de ex cand am 2 mailuri noi, le citesc rpd, le marcheaza ca citite, daca ies rpd din email si apas pe acel x, tot imi apare pe multitask aplicatia mail dar emailul odata deschis apare acum cu acele 2 emailuri noi din nou… 🙂

    nu stiu daca intelegeti ce vreau sa spun dar mai trebuie un pic lucrat la aplicatie ca sa nu afiseze si jos la multitask apps…

    oricum tare ideea!