iOS 5 – aplicatia Weather aduce functia Local Weather si prognoza meteo pe ore

23

iOS 5 aduce cateva noutati importante pentru aplicatia Weather care acum prin functia Local Weather afiseaza informatii despre vremea din locatia in care ne aflam noi. Folosind GPS-ul integrat in terminalul nostru aplicatia preia datele locatiei si afiseaza prognoza meteo pentru zona in care ne aflam in momentul deschiderii aplicatiei. Mai mult decat atat, aplicatia afiseaza informatii pe ore pentru ziua in care ne aflam astfel ca vom putea sti prognoza meteo pentru intreaga zi insa numai pentru locatia in care ne aflam noi in momentul utilizarii aplicatiei.

Functionalitatea aplicatiei este extinsa si in Notifications Ceenter unde avem un widget special facut pentru aplicatia Weather. Widget-ul afiseaza Locatia noastra, temperatura actuala plus temperatura minima si maxima pentru ziua in care ne aflam. Cu un swype in stanga/dreapta putem vedea prognoza meteo pentru ziua in care ne aflam plus urmatoarele 5 zile si informatiile afisate se refera atat la starea vreme cat si la temperatura minima sau maxima in zilele respective. Din pacate nu avem posibilitatea de a vedea si temperatura pe ore precum in aplicatie.

Cam atat despre aplicatia Weather, probabil pana la lansarea versiunii finale a iOS 5 vor fi implementate si alte functii sau poate vor fi imbunatatite cele actuale. Cat de utila vi se pare acum aplicatia Weather?