Google Maps ar putea avea un modul offline pana la sfarsitul verii, Maps in iOS 5 ofera rute alternative

Google Maps Navigation va avea un modul offline dedicat care le va permite utilizatorilor sa deschida hartile accesate anterior chiar si atunci cand nu sunt conectati la internet. Compania isi propune sa implementeze un sistem care sa salveze hartile in terminale si sa permita utilizatorilor sa le acceseze chiar si fara o conexiune la internet. Partea cea mai buna este ca utilizatorii pot introduce o noua destinatie fara a mai fi conectati la internet, aplicatiile din terminale avand posibilitatea de a calcula ruta pe baza hartilor descarcate deja in terminale.

Daca Google reuseste sa termine acest modul pana la sfarsitul verii atunci poate exista o sansa ca Apple sa il implementeze in iOS 5 avand in vedere ca versiunea finala a noului sistem de operare va fi lansata abia in toamna. In momentul de fata aplicatia Maps din iOS 5 permite accesarea hartilor din Google Maps insa numai online dar daca avem noroc totul se va schimba din toamna.

Pana una alta va anunt ca in iOS 5 aplicatia Maps ne da posibilitatea de a alege mai multe route in modului de navigatie. Inainte aplicatia ne oferea o singura ruta posibila pentru destinatie insa acum se pare ca avem posibilitatea de a alege una din maxim 3 rute disponibile si desigur avem optiunea de a schimba ruta daca cea pe care o folosim nu ne mai este utila.