Prima Pagina aplicatii Apple va implementa in iOS 5 posibilitatea de a face poze panoramice

Apple va implementa in iOS 5 posibilitatea de a face poze panoramice

Iti place sa faci poze panoramice? Daca da atunci afla ca Apple lucreaza deja la implementarea acestei functii in iOS 5 conform unor informatii descoperite in fisierele de sistem ale noului sistem de operare. Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus, in fisierul care controleaza functiile aplicatiei Camera exista mai multe intrari care releva foarte clar faptul ca in Cupertino functia Panorama este testata si permite captarea de poze panoramice. Apple are obiceiul de a imprumuta idei de la dezvoltatorii sai si de a le implementa direct in iOS iar aceasta functie pare sa fie una dintre surprizele pe care Apple ni le-ar putea oferi in versiunea finala a iOS 5.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6BbuPPOVXQo[/youtube]

Una dintre cele mai complete aplicatii care permite captarea de poze panoramice pe iDevices este Microsoft PhotoSynth. Aplicatia a fost dezvoltata de Microsoft, dupa cum ii spune si numele, insa ca si functionalitate lasa de dorit. Este foarte greu sa faci o imagine panoramica cu aceasta aplicatie si daca Apple va implementa o functionalitate similara atunci pentru mine functia Panorama, sau cum o va numi Apple, va fi complet inutila. Pana una alta astept sa o vad intr-o versiune beta a iOS 5.

 • Share it please!

 • Photosynth este de departe cea mai buna aplicatie de pano si bate la cur si aplicatiile de stiching de pe PC. e incredibil cat de bine poate sa mearga iar ca functionalitate, singura problema pe care am observat-o e legata de uploadarea pe serverele lor a panoramelor – de multe ori acestea nu apar imediat ci dupa cateva minute.

 • E praf aplicatia aia ca sa fiu sincer. Nu poti face o poza panoramica decenta pentru ca e incapabila sa deteceteze anumite zone care deja au fost prinse. Trebuie sa fii extrem de atent cum faci poza altfel ajungi sa suprapui anumite zone, e foarte aiurea facuta, cel putin asa era prima versiune.

 • Dragos

  La mine merge perfect Photosynth. Chiar am ramas surprins cat de bine stie sa detecteze zonele deja pozate. Singurul minus este ca iti trebuie un plugin sa vezi poza pe pc si numai online.

 • andreic

  Photosynth imi merge perfect.

 • Adi

  photosynth e genial. Si faptul ca face si poza ‘equirectangular’ (aia alungita ciudat) e perfect. Aia bagat in aplicatia Cube converter si in 2 min ai poza panoramica in format qtvr. Care merge pe orice calc cu quicktime. Este chiar si plugin pt wordpress. Am incercat multe variante de VR, Photosynth e 3 clase peste restu.

 • Tigris Regalis

  Hmmm, o aplicație cu probleme de la … Microsoft? De ce nu mă miră? Probabil este în ton cu suportul pentru MS Office din WP7 – LOL!

  @zaone: Nu înțeleg de ce e musai ca Apple să copieze funcția panorama de la MS, pe ce te bazezi? Că doar n-a inventat MS pozarea panoramică și nu este nici primul, nici singurul soft care permite o astfel de pozare, practic orice cameră foto mai recentă are funcție panorama! De ce să copieze Apple pe stângacii de la MS?

 • Nu copiaza functia in sine ci modul in care este implementata. Photosynth asa cum e ea, este cea mai avansata aplicatie din App Store pentru inregistrarea de poze panoramice.

 • Pingback: Apple testeaza functia de inregistrare a pozelor panoramice in iOS 5()